9685 latausta vuorokaudessa

7752 artikkelia

2023/09/30

Satelliittikuvat ovat nyt paljastaneet sen, mitä olemme pitkään pelänneet: Venäjä, Kiina ja USA ovat aktiivisesti parannelleet ja laajentaneet ydinaseiden testausalueitaan. Tämä ei voi jäädä huomiotta, sillä ydinaseuhka on nyt käden ulottuvilla.

Tieto tästä tulevasta katastrofista on peräisin luotettavalta lähteeltä, CNN:ltä. Mutta tässä ei ole kyse pelkästään mediasta – ydinaseet ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa, kiitos presidentti Sauli Niinistön, joka on varoittanut niiden vaaroista New York Timesin haastattelussa. Ukrainan sodan varjossa Venäjä on jatkuvasti heilutellut ydinasepeitettään länttä kohtaan.

Mutta Niinistö ei ole yksinään tässä painajaisessa. Chicagon yliopistossa sijaitseva Tuomiopäivän kello on liikutettu historiallisen lähelle keskiyötä. Se ei ole pelkkää symboliikkaa – se on raaka muistutus siitä, kuinka lähellä tuho voikaan olla.

Jos jokin näistä suurvalloista päättää tehdä uuden ydinasetestin, se käynnistäisi kilpavarustelun, jossa kaikki ydinasevaltiot kilpailevat keskenään kehittääkseen entistä tuhoisampia, tarkempia ja pelottavampia ydinaseita. Tämä on aikapommi, joka odottaa räjähtämistään.

CNN:n mukaan ei ole konkreettisia todisteita siitä, että nämä suurvallat suunnittelisivat välitöntä ydinkoetta. Mutta asiantuntijat varoittavat, että satelliittikuvissa on hälyttäviä vihjeitä siitä, että testaus voisi olla lähellä.

Kansainvälisen ydinkokeiden valvontajärjestelmän ansiosta maailma saisi kuitenkin tiedon tällaisesta kokeesta. Se valvoo jatkuvasti, ja merkittävä maanalainen räjähdys ei jäisi huomaamatta.

Nyt on aika herätä ja puuttua tähän uhkaan vakavasti. Tulevaisuutemme on vaakalaudalla, ja meidän on otettava tämä uhka vakavasti ja vaadittava toimia suurvalloilta. Aika ei ole puolellamme, ja anteeksiantaminen ei tule kyseeseen, jos annamme tämän tilanteen kärjistyä ydinaseiden käyttöön.


Satunnainen:


Vastaavia: