9564 latausta vuorokaudessa

7560 artikkelia

On kulunut vuosi siitä päivästä, kun Venäjä julisti röyhkeästi itselleen oikeuden liittää Ukrainan miehittämänsä Luhansk’in, Donetsk’in, Zaporižžja’n ja Herson’in alueet. Tämä epäoikeudenmukainen teko on ollut häpeätahra kansainväliselle yhteisölle, mutta Venäjän presidentti Vladimir Putin ei näytä välittävän maailman tuomiosta.

Lauantaina Putin allekirjoitti uuden asetuksen, joka julistaa 30. päivän syyskuuta “yhdistymisen päiväksi”. Tämä julkinen päivämäärän valinta on kuin pilkka niitä kohtaan, jotka kärsivät Venäjän aggressiosta Ukraina’ssa. Putin yrittää häikäilemättömästi tehdä varkaudestaan juhlapäivän.

Venäjän federaation turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja ja maan entinen presidentti Dmitri Medvedev liittyi juhlintaan lähettämällä kännipäissään viestin Telegram-kanavallaan. Hän toivotti kansalaisille “hyvää juhlapäivää”, mutta samalla hän paljasti Venäjän todelliset aikeet.

Medvedev julisti, että Venäjä ei aio lopettaa sotatoimiaan Ukrainassa. Hänen julistuksensa oli täynnä uhkaavia sanoja ja vihamielisyyttä. Hän väitti, että Venäjä jatkaa sotilaallista operaatiotaan, kunnes he ovat tuhonneet Kiova’n ja vapauttaneet Venäjän alueet “vihollisilta”. Tämä retoriikka on hirvittävää ja osoittaa Venäjän halun laajentaa aluettaan väkivaltaisin keinoin.

On korkea aika, että kansainvälinen yhteisö reagoi voimakkaasti Venäjän aggressioon Ukrainaa kohtaan. Emme voi hyväksyä Venäjän röyhkeää toimintaa ja sen yrityksiä oikeuttaa laiton toiminta juhlapäivinä. Maailman on pysyttävä yhtenäisenä ja vaadittava Venäjää vastuuseen teoistaan. Ukraina ansaitsee oikeuden itsenäisyyteen ja rauhaan ilman Venäjän uhkaa ja aggression varjoa.


Satunnainen:


Vastaavia: