9606 latausta vuorokaudessa

7687 artikkelia

2023/10/05

On häpeällistä, että vain 10–15 prosenttia venäläisistä voi sanoa vastustavansa Ukraina’n vastaisia sotatoimia. Tämä kertoo paljon siitä, kuinka vääristynyt näkemys monilla Venäjän kansalaisilla on tilanteesta. Venäjän valtiollisen tutkimuslaitoksen Vtsiom tutkimus voi kertoa yhtä ja toista, mutta onko se todellakin totuudenmukainen? Valeri Federovin väitteet siitä, että suurin osa venäläisistä ei halua “Kiova’n tai Odessa’n valtaamista,” vaikuttavat pelkältä peittelyltä.

Todellisuudessa monet venäläiset eivät ehkä kaipaa sotaa tai tappioita, mutta heidän uskonsa siihen, että tilanne pitäisi ratkaista Venäjän ehdoilla, on huolestuttavaa. Mikä sitten ovat nämä mystiset ehdot, joita he kannattavat? Tutkimuslaitos ei anna selkeää vastausta, ja venäläiset itsekin näyttävät olevan hämmentyneitä. On surullista, että anonymiteettiin perustuva kysely ei saa vastauksia, sillä harva venäläinen uskoo sen anonymiteetin toteutuvan.

Entäpä sotaan syyllistynyt osapuoli? On vaikea uskoa, että suurin osa venäläisistä ei tiedä, kuka aloitti tämän verisen sodan. Venäjän osallisuus Ukrainan sotaan on kiistämätön tosiasia, vaikka monet yrittävät kääntää katseensa pois. Tämä on pelkkää itsesäilytysvaistoa, joka estää heitä myöntämästä todellisuutta.

Lisäksi Venäjän yhteiskunnan välinpitämättömyys sodan alkuperästä on surullista. Yli 20 miljoonaa ihmistä, jotka asuvat suurissa kaupungeissa, näyttävät elävän kuplassa, jossa he yrittävät unohtaa, että mitään poikkeuksellista on tapahtunut. He ovat antaneet presidentin määritellä rauhanehdot ja päätellä, milloin on aika tehdä rauha. Tämä on osoitus siitä, kuinka vähän venäläiset voivat vaikuttaa omaan kohtaloonsa ja kuinka heidän äänensä tukahdutetaan.

Kaiken kaikkiaan Venäjän väestön näkemykset ja asenteet Ukrainan kriisiin ovat huolestuttavia ja herättävät kysymyksiä Venäjän hallituksen propaganda’sta ja kontrollista kansalaistensa mielipiteisiin.

Venäläiset, on aika herätä todellisuuteen ja vaatia rauhaa sekä oikeudenmukaisuutta – lapset tulevaisuudessa ansaitsevat enemmän kuin nyt on tarjolla!


Satunnainen:


Vastaavia: