9921 latausta vuorokaudessa

7933 artikkelia

2023/10/06

Ukrainalaiset hakkerit pistivät Venäjän suurimmat lentokentät seisomaan hiljaa äskettäin, kertoi digitaalisen transformaation ministeri Mykhailo Fedorov 5. lokakuuta.

Ukrainan “IT-armeija” tulvitti venäläisen lentoyhtiövarausjärjestelmä Leonardoa massiivisella hajautetun palvelun estohyökkäyksellä, eli DDOS-palvelunestohyökkäyksellä 28. syyskuuta.

Venäjä toteuttaa samaan tapaan hyökkäyksiä muunmuassa Suomeen ja muihin länsimaihin.

Matkustajat eivät päässeet varaamaan lentoja tai tekemään verkko- ja lentoasemasiirtoja, kertoi venäläinen valtion omistama konglomeraatti Rostec, joka operoi Leonardoa, venäläisille tiedotusvälineille RBC:lle. Yhtiö ei ilmoittanut hyökkäyksen alkuperästä.

Fedorovin ilmoitus vahvisti spekulaatiot siitä, että Ukraina oli hyökkäyksen takana.

“IT-armeija työskentelee aktiivisesti, venäläiset verkkosivustot kaatuvat melkein päivittäin, tieto vuotaa ja hallituslaitokset lamautuvat”, ministeri kirjoitti Telegram-kanavallaan.

“Jos ukrainalaiset lentokentät eivät voi toimia sodan takia, miksi venäläiset lentokentät sitten?”

Rostec ilmoitti myöhemmin päivällä, että järjestelmät oli palautettu viivästettyjen lentojen jälkeen.

Organisaatio valvoo merkittävää osaa Venäjän puolustusteollisuudesta. Se sanoi Leonardon olleen kohteena kymmeniä kertoja viime kuukausien aikana jatkuvassa “kybersodassa”, joka pyrkii vahingoittamaan Venäjän tietotekniikkainfrastruktuuria ja häiritsemään tärkeitä teollisuudenaloja.

Ukrainan puolustus Venäjän hyökkäystä vastaan tapahtuu nyt yhtä lailla virtuaalisissa taisteluareenoissa kuin sotakentillä.

Ukrainan IT-armeija perustettiin kaksi päivää Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen ja se suorittaa säännöllisesti hyökkäyksiä Venäjän hallitusta, sotilasta ja rahoituslaitoksia vastaan sekä tarjoaa tiedustelutietoa Kiovalle.

“IT-armeija päivittää jatkuvasti taitojaan, laajenee ja valmistautuu uusiin ‘yllätyksiin’ venäläisille. Voitto tulee olemaan Ukrainan, myös virtuaalimaailmassa”, Fedorov sanoi.


Satunnainen:


Vastaavia: