9734 latausta vuorokaudessa

7800 artikkelia

2023/11/22

Politiikka – Maailman oudoin laji vai viihdyttävä komedia?

Politiikka, tuo kiehtova soppa päätöksenteosta, vallasta ja välillä jopa hervottomista ristiriidoista. Suomalaisessa poliittisessa maisemassa vilahtelee monenkirjava joukko hahmoja, ja joskus voisi vannoa, että politiikka on kuin outo laji, jossa kukaan ei oikein tiedä, mitä tapahtuu.

Perussuomalaiset, tuttavallisemmin Persut, tuntuvat olevan kuin rajojen kiinni laittamisen suuria mestareita – tai niin ainakin he itse luulevat. Vaikka he ovat aina haaveilleet rajojen tiukentamisesta, tuntuu se olevan yhtä vaikeaa kuin yrittää pysäyttää karkaavaa saippuakuplaa. Ehkäpä se onkin uusilta lajinomaiselta taktiikalta: houkutella äänestäjiä odottamaan jotain, joka ei koskaan tapahdu.

Sitten on liberaali vihreä, joka ei ole ikinä kannattanut rajojen kiinni laittamista. Hän valittaa nyt kuitenkin äänekkäästi, ettei rajoja ole saatu kiinni tarpeeksi nopeasti. Tämä on kuin komediaa parhaimmillaan – henkilö, joka vastustaa jotain, mutta samalla haluaa sen tapahtuvan pikavauhtia. Ehkäpä hänelle on tarjolla oma stand-up-keikka politiikan estradeilla.

Koko poliittinen kenttä on kuin suuri sketsi, jossa roolit vaihtuvat ja juonenkäänteet yllättävät jopa katsojat. Toisaalta se on myös kuin draamaa, jossa päätökset vaikuttavat kaikkiin mukana oleviin – joskus positiivisesti, joskus ei niinkään.

Joten, voimmeko sanoa, että politiikka on outo laji vai pelkkä viihdyttävä komedia? Ehkä se on molempia. Yksi asia on kuitenkin varma: se pitää meidät kaikki jännityksessä odottamassa seuraavaa suurta käänteentekevää hetkeä politiikan suurella näyttämöllä.


Satunnainen:


Vastaavia: