9921 latausta vuorokaudessa

7934 artikkelia

2023/11/23

Venäjä, roistovaltio, vääristelee totuutta ja käyttää hiihtoa propagandansa välineenä.

Venäjä, tuo roistovaltio, jatkaa valheiden kylvämistä ja pyrkii vääntämään kaiken omaksi edukseen. Norjalaisen hiihtäjän, Emil Iversenin, kommentit ovat nyt joutuneet venäläismedian manipulaation kohteeksi, kun he yrittävät vääristellä totuutta omaksi hyödykseen.

Maanantaina julkaistussa Nettavisenin artikkelissa Iversen ilmaisi huolensa siitä, miten sota vaikuttaa hiihtoon, erityisesti venäläisiin hiihtäjiin. Hän toivoi, että sota päättyisi pian ja toi esiin huolensa siitä, että venäläiset eivät voi kilpailla kunnolla kansainvälisissä kisoissa.

Venäläinen uutistoimisto Ria Novosti ei kuitenkaan nähnyt totuutta, vaan väänsi Iversenin sanat omaksi edukseen. He tekivät norja’laisesta hiihtäjästä venäläisten puolustajan ja jättivät pois kaiken, mikä viittasi sota’an. Heidän tarkoituksensa oli luoda kuva siitä, että Iversen haluaa venäläiset urheilijat takaisin kilpailuihin.

Venäläislehti Championat seurasi perässä, yksinkertaistaen Iversenin sanat otsikossaan ja esittäen, että hän toivoo venäläisten palaavan kilpailuihin. Totuus vääristyy ja Iversenistä tehdään venäläisen propagandan väline.

Norjalaisen iltapäivälehden Dagbladetin kolumnisti Esten O. Säther ei jäänyt tätä vääristelyä sivusta seuraamaan. Hän julisti, että Iversenistä on tehty Putin’in propaganda’väline. On käsittämätöntä, että urheilijoiden sanomiset vääristellään näin räikeästi, ja Säther painottaa, että Iversenin tulisi nopeasti selventää kantaansa ja todeta, että urheilu on täysin merkityksetön asia Putinin sotaan verrattuna.

Venäjä on suljettu ulos monista kansainvälisistä kilpailuista sen jälkeen, kun se aloitti hyökkäyssodan Ukraina’ssa helmikuussa 2022. Kansainvälinen hiihtoliitto on tehnyt päätöksen jatkaa pannaa toistaiseksi. On aika paljastaa Venäjän valheellinen propagandakoneisto ja puolustaa totuutta – myös hiihdon kentillä.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: