9948 latausta vuorokaudessa

7970 artikkelia

2023/11/28

Ukrainalaishakkerit paljastivat Venäjän salaisen asevoimien seurantajärjestelmän – Tässä neuvokas suunnitelma!

Viimeisimmät kyberseikkailut ovat paljastaneet uskomattoman salaisen operaation, kun Cyber Resistance -ryhmä onnistui tunkeutumaan Venäjän puolustusministeriön tieto- ja viestintäosaston verkkopalvelimiin. Moscow Times on uutisoinut, että hämmentävää Katjuša seuranta- ja analytiikkajärjestelmää kohtasi odottamaton vieraantuminen.

Kaikeksi yllätykseksi hakkerit eivät olleetkaan kiinnostuneita pelkästään pölyisistä tietokannoista ja hyllytetyistä sähköposteista. He onnistuivat saamaan kätensä arkaluontoiseen tietoon, joka paljastui olevan päivittäisiä raportteja siitä, miten Venäjän asevoimista kirjoitetaan ulkomaisissa tiedotusvälineissä. Tämä tiedustelutieto ei kuitenkaan päättynyt tähän, sillä hakkerit luovuttivat kaiken herkullisen informaation kansainväliselle tiedusteluyhteisö InformNapalmille.

Kun InformNapalm perehtyi materiaaliin, paljastui, että puolustusministeriön tiedottaja Igor Konašenkovin johtama osasto ei vain seuraa, vaan myös muokkaa tietoa saadakseen haluamansa kuvan Venäjän asevoimista. Kallis Katjuša-valvontajärjestelmä ei toimi niin kuin väitetään – vaihtoehdot ovat vain “positiivinen”, “negatiivinen” ja “neutraali”. Käytännössä kaikki negatiiviset näkökulmat sivuutetaan tai ne leimataan neutraaleiksi, jotta viranomaisille mieluisa kuva säilyisi.

Informaatiota voidaan käyttää myös ikävällä tavalla, kuten puolustusministeriön ja Kreml-kriitikoiden puhdistamiseen. On kuin suoraan salapoliisikirjallisuudesta: tietoja tarkistetaan sotakirjeenvaihtajien, bloggaajien ja muiden epäilyttävien hahmojen varalta. Kaikki tämä paljastui, kun Ukrainan hakkeroijat pääsivät käsiksi valvontajärjestelmän salaisiin käytäviin.

Koko tapaus antaa uuden merkityksen sanonnalle “tieto on valtaa”, mutta tässä tapauksessa se on myös hakkereiden ase. Kuka olisi arvannut, että koko maailmaa voi manipuloida vitsikkäällä Kolme Norsua -hakkeriryhmällä ja Ukrainan vastarintavoimalla? Jäämme odottamaan seuraavaa nerokasta käänteitä tässä kyberavaruuden trillerissä!


Satunnainen:


Vastaavia: