9950 latausta vuorokaudessa

8353 artikkelia

2024/04/14

Suomen ostama DavidsSling-järjestelmä on herättänyt huomiota siitä, miten se toimii kohtaamisessa venäläisen SU-25 -lentokoneen kanssa. DavidsSling-ohjusjärjestelmä on Israelin puolustusvoimien kehittämä ja sen kehitystyössä ovat olleet mukana israelilainen puolustusurakoitsija Rafael Advanced Defense Systems sekä amerikkalainen puolustusurakoitsija Raytheon. Järjestelmä saatiin operatiiviseen käyttöön vuonna 2017 ja sen tarkoituksena on torjua viholliskoneita, droneja, taktisia ballistisia ohjuksia, keskipitkän ja pitkän kantaman raketteja sekä risteilyohjuksia, jotka ammutaan etäisyyksiltä 40–300 kilometriä.

DavidsSling on suunniteltu korvaamaan Israelin arsenaalissa olleet MIM-23 Hawk- ja MIM-104 Patriot -järjestelmät. Järjestelmän Stunner-ohjus on tarkoitettu pysäyttämään uusimman sukupolven taktisia ballistisia ohjuksia matalalta lentokorkeudelta. Se pystyy erottamaan houkutuskohteet ja ohjuksen varsinaisen sotapään kaksitoimisilla CCD/IR-tutkilla, jotka auttavat jäljittämisessä Elta EL/M-2084 -aktiivisesti skannaavalla monitoimiradalla. Ohjuksen monivaiheinen torjuntajärjestelmä koostuu kiinteästä polttoaineella toimivasta rakettimoottorin avustimesta, jonka jälkeen on epäsymmetrinen tuhoava kappale, jolla on kehittynyt ohjaus erittäin manööveröitävyyden aikana tuhoamisvaiheessa. Kolmivaiheinen moottori tarjoaa lisäkiihdytystä ja manööveröitävyyttä loppuvaiheessa.

DavidsSling otettiin operatiiviseen käyttöön huhtikuussa 2017 ja sen on tarkoitus vahvistaa Israelin teatterimaanpuolustusjärjestelmän toista tasoa. Nimi DavidsSling tulee Raamatun tarinasta Daavidista ja Goljatista. Se muodostaa yhden tason Israelin tulevassa monitasoisessa ohjuspuolustusjärjestelmässä, johon kuuluvat myös Arrow 2, Arrow 3, Iron Dome ja Iron Beam.


Satunnainen:


Vastaavia: