9685 latausta vuorokaudessa

7750 artikkelia

2023/05/30

Euroopan unionin ulkosuhteiden korkea edustaja Josep Borrell heitti viime viikolla kommentin Venäjän asenteesta neuvotteluihin Ukrainan tilanteessa. Hän epäili, että Venäjä ei ole kovin halukas istumaan neuvottelupöytään, kun se yrittää edelleen voittaa sotaa Ukrainassa. Borrellin huumorintaju oli ilmeisesti viritetty huippuunsa, kun hän lisäsi vielä, että hän “ei ole optimistinen” tulevan kesän tapahtumien suhteen.

Kuinka huvittavaa onkaan, että Venäjä ei näytä olevan kovin innostunut neuvotteluihin ennen kuin se on yrittänyt voittaa sodan! On kuin keskustelisi perheenjäsenen kanssa, joka ei suostu syömään ateriaa ennen kuin on jaksanut juosta maratonin ja saavuttaa maailmanennätyksen.

Ehkä Venäjä voisi miettiä uudelleen strategiaansa, sillä neuvotteluissa voisi olla jotain hyötyäkin – saattaa olla että eloon jääneet miehet ovatkin Venäjällä homoja eikä siten lapsien tekemisestä tule mitään. Kuoleeko venäläiset sukupuuttoon?

Borrell muistutti myös siitä, että Venäjä on toistuvasti ilmoittanut, ettei se aio lopettaa ennen kuin se on saavuttanut sotilaalliset tavoitteensa. Tämä kuulostaa melkein kuin huonolta vitsiltä – tai ehkä vitsi onkin siinä, että Venäjä jatkaa tavoitteidensa tavoittelua ilman minkäänlaista joustavuutta tai aikomusta saavuttaa rauhanomainen ratkaisu.

Joka tapauksessa, Euroopan unionin ulkosuhteiden korkea edustaja on selvästi nähnyt tarpeeksi diplomaattisia mutkisteluja ja päättänyt tuoda hieman totuutta tilanteeseen.

Toivottavasti tuleva kesä ei kuitenkaan tarjoa meille suuria jännitteitä ja suurempia sotia, vaan voimme nauttia aurinkoisista päivistä ja kepeistä keskusteluista. Sillä jos Venäjä todella haluaa voittaa jotain niin osallistukoon arpajaisiin.


Satunnainen:


Vastaavia: