9577 latausta vuorokaudessa

7627 artikkelia

2023/07/14

Putin on käyttänyt valheellista narratiivia siitä, että Ukraina olisi lännen käyttämä nukkevaltio, jonka avulla Moskova’a pyritään kohdistamaan, oikeuttaakseen imperialisminsa ja pyrkimyksensä alistaa Ukraina. Tämä on törkeä yritys oikeuttaa Putinin aggressiivista toimintaa naapurimaata kohtaan ja yrittää kääntää kansainvälisen yhteisön huomio pois Venäjän todellisista motiiveista.

Putinin propaganda’koneisto on vuosien ajan maalannut Ukrainasta kuvaa häikäilemättömänä pelinappulana, jota länsivallat käyttävät hyväkseen omien etujensa ajamiseksi. Tämä narratiivi on täynnä valheita ja vääristelyjä. Ukraina on itsenäinen valtio, jolla on oikeus päättää omasta kohtalostaan ilman ulkoista puuttumista.

Ukrainan sota ei ole lännen syytä, vaan se juontaa juurensa Venäjän pyrkimyksiin laajentaa vaikutusvaltaansa naapurimaassa. Putinin tavoitteena on palauttaa Venäjän suurvalta-asema ja luoda uusi imperiumi entiselle Neuvostoliitto-alueelle. Ukraina on tässä suunnitelmassa vain yksi välietappi, joka on tarkoitus ottaa haltuun ja alistaa Venäjän vaikutuspiiriin.

Venäjän toimet Ukrainassa ovat olleet väkivaltaisia ja laittomia. Vuonna 2014 Venäjä miehitti laittomasti Krim’in niemimaan ja aloitti sotatoimet Itä-Ukrainassa tukemalla kapinallisia separatisteja. Näiden toimien seurauksena tuhansia ihmisiä on menettänyt henkensä ja miljoonat ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan.

Putinin väitteet siitä, että Venäjän toimet Ukrainassa ovat oikeutettuja ja että hän puolustaa venäläisiä etuja, ovat pelkkää tekosyytä. Totuus on, että Putin haluaa laajentaa omaa valtaansa ja heikentää Ukrainaa. Hän pelaa kansainvälistä politiikkaa raakalaismaisella tavalla ja loukkaa kansainvälistä oikeutta.

On aika lopettaa Putinin valheet ja vastustaa hänen imperialisminsa uhkaa. Kansainvälisen yhteisön on yhdistettävä voimansa ja asetettava selkeät rajat Venäjän aggressiiviselle toiminnalle. Ukrainan itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta on puolustettava kaikin keinoin.

Venäjän on ymmärrettävä, että sen laittomat toimet eivät jää ilman seurauksia. Kansainväliset pakotteet ja diplomaattiset painostustoimet ovat tarpeen, jotta Putin ymmärtää, ettei hän voi toimia mielensä mukaan kansainvälisen yhteisön vastustuksesta piittaamatta.

Ukrainan kansa ansaitsee rauhan ja itsenäisyyden. On aika tuomita Putinin aggressiivinen politiikka ja tukea Ukrainaa sen pyrkimyksissä rakentaa demokraattista ja vapaata yhteiskuntaa. Venäjän imperialistiset unelmat on lyötävä maahan ja annettava tilaa rauhalle ja oikeudenmukaisuudelle.


Satunnainen:


Vastaavia: