9685 latausta vuorokaudessa

7753 artikkelia

2023/07/24

Venäjän asevoimat ovat jälleen osoittaneet raivostuttavaa ja pelottavaa toimintaa viime aikoina, kun he ovat järjestäneet useita näytösoikeudenkäyntejä sotilaskarkuruudesta syytettyjen reserviläisten kohdalla. Onko tämä heidän keino saada kuria joukkoihinsa? Vai onko tämä pelkkää näytöstä, jolla yritetään pelotella muita?

Britannia’n sotahistorioitsija ja kirjailija, Chris Owen, on nostanut esiin nämä järkyttävät tapaukset Twitterissä. Tulan alueella järjestettiin äskettäin taas yksi tällainen näytösoikeudenkäynti, jossa sotilasoikeus langetti viiden vuoden rangaistussiirtolatuomion eräälle reserviläismiehelle. Ja kyllä, tämä kauhistuttava tuomio julistettiin 200 sotilaan edessä! Minkälainen näytös tämä oikein on? Vai onko tämä jonkinlainen pelottelutaktiikka?

Tämän P.A. Shaparov -nimisen miehen kohdalla kauhistuttava syyte koski sitä, että hän ei ollut ilmoittautunut palvelukseen määrätyn päivän mukaisesti. Sen sijaan hän päätti jäädä kotiin, kunnes lopulta vapaaehtoisesti antautui sotilaspoliisille. Ja tietenkin hänet tuomittiin sotilaskarkuruudesta, kun hän myönsi syyllisyytensä oikeudenkäynnissä. Mutta eikö tässä ole muitakin näkökulmia? Ehkä miehellä oli hyvinkin pätevä syy olla poissa palveluksesta, mutta tällainen tuomio on Venäjän asevoimille liiankin kätevä keino osoittaa “kuri” joukoissaan.

Ja tämä ei ole ainoa kerta, kun Venäjän asevoimat ovat käyttäneet näitä pelottavia näytösoikeudenkäyntejä keinona suitsia sotilaskarkuruutta. Kuinka monta muuta syytettyä reserviläistä onkaan kärsinyt samanlaisesta kohtalosta? Kuinka monta heistä on saanut ankaran rangaistuksen vain sen takia, että he ovat yrittäneet tehdä oman päätöksensä tilanteessa, jossa heidän henkensä ja turvallisuutensa ovat olleet uhattuina?

Ja nyt, Venäjän duuma’n kerrotaan muuttaneen kansalaisuutta koskevaa lakia mahdollistaakseen kansalaisuuden riistämisen ihmisiltä, jotka uhkaavat kansallista turvallisuutta. Näitä uhkaavia toimia ovat mukaan luettuna sotilaskarkuruus, Venäjän asevoimien häpäisy ja ääritoimintaan yllyttäminen. Mikä tämä laki oikein on? Se kuulostaa kuin suoraan pelottavan totalitaristisesta kauhuelokuvasta tai George Orwel’lin 1984 -kirjasta.

On selvää, että Venäjän asevoimat pyrkii käyttämään kaikkia keinoja valtansa vahvistamiseksi ja pelotellakseen omia kansalaisiaan. Näytösoikeudenkäynnit ja kovat rangaistukset ovat vain osa heidän valikoimaansa. Kysymys kuuluu: kuinka kauan tämä kauhu jatkuu? Kuinka monta ihmistä joutuu kärsimään heidän pelottavasta kurituksestaan?

On aika herätä ja vastustaa tätä mielivaltaista ja pelottavaa toimintaa. Kansainvälisen yhteisön on puututtava tilanteeseen ja vaadittava oikeutta ja ihmisoikeuksia kunnioitettavan. Ei ole oikein, että ihmisiä tuomitaan pelkästään sen takia, että he ovat uskaltaneet ajatella omilla aivoillaan ja toimia omalla tavallaan.

Venäjän asevoimat, on aika lopettaa tämä pelottelu ja väkivallan kierre!
On aika kohdella kansalaisianne ihmisinä, ei pelottavina uhkina. Kuri saavutetaan kunnioituksella ja oikeudenmukaisuudella, ei pelolla ja rankaisemisella.


Satunnainen:


Vastaavia: