9939 latausta vuorokaudessa

8297 artikkelia

2023/11/05

Kanelileipä: herkullinen ja tuttu aamuherkku.

Kanelileipä on klassinen aamiaisherkku, joka on hurmannut ihmisten makuhermot vuosikymmenten ajan. Tämä yksinkertainen, mutta herkullinen resepti on helppo valmistaa ja tarjoaa loistavan tavan aloittaa päivä. Kanelileipä yhdistää rapean paahdetun leivän ja makean kanelin tuoksun ja maun, joka tekee siitä täydellisen valinnan niille, jotka haluavat herkutella aamulla tai iltapäivällä.

Klassisen kanelileivän valmistus

Klassisen kanelileivän valmistus ei voisi olla yksinkertaisempaa. Tarvitset seuraavat ainesosat:

– Paahtoleipää
– Voita
– Sokeria
– Kanelia

Tässä vaiheet:

1. Levitä voita paahtoleivän päälle niin, että se peittää leivän pinnan tasaisesti.
2. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. Voit säätää näiden ainesosien määrää oman makusi mukaan, mutta yleensä suhde on noin 3 osaa sokeria yhteen osaan kanelia.
3. Ripottele sokeri-kaneliseos voilla voidellun leivän päälle.
4. Laita leivät uuniin ja paahda niitä 175 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kaneliseos on sulanut ja karamellisoitunut.

Kanelileivän vaihtoehdot

Vaikka perinteinen kanelileipä on herkullinen sellaisenaan, voit myös kokeilla erilaisia variaatioita. Voit esimerkiksi lisätä paahtoleivän päälle ohuita omena- tai banaaniviipaleita ennen kanelin ja sokerin lisäämistä. Tämä antaa kanelileivälle raikkaan hedelmäisen maun. Lisäksi voit korvata voita kermajuustolla, joka tekee kanelileivästä entistä kermaisemman.

Kanelileipä kaikkina aikoina

Kanelileipä ei ole vain aamiaisherkku; se sopii mainiosti myös välipalaksi tai makeaksi herkuksi milloin tahansa päivästä. Se on helppo valmistaa, vaatii vain muutaman ainesosan, ja sen tuoksu täyttää keittiön houkuttelevalla tavalla. Kokeile kanelileipää seuraavan kerran, kun haluat hemmotella makunystyröitäsi herkullisella ja tutulla reseptillä.


Satunnainen:


Vastaavia: