Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/11/29

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti vuoden 2024 liittovaltion talousarvion ja suunnitellut talousarviot kahdelle seuraavalle vuodelle 27. marraskuuta, käyttäen raporttien mukaan ennätyksellisen suuren osuuden puolustukseen.

Vuoden 2024 liittovaltion talousarvio kattaa valtion menot 412,5 miljardia dollaria ja budjettivajeen 9,5 miljardia dollaria, Institute for the Study of War (ISW) ilmoitti tuoreimmassa päivityksessään.

Budjetin hyväksymisen jälkeen alahuoneen puhemies Vyacheslav Volodin totesi, että se on erityisesti suunniteltu varojen kohdentamiseksi sotilaallisiin tarkoituksiin ja käsittelemään kansainvälisten pakotteiden seurauksia, jotka asetettiin, kun Venäjä lähetti joukkojaan Ukraina’an helmikuussa 2022.

ISW huomauttaa, ettei liittovaltion budjetti kata koko Venäjän puolustusmenoja, sillä Kreml’in on turvautunut alueellisiin budjetteihin ja yksityisiin liikeyrityksiin lisätäkseen rahoitusta jatkuvaa sotatoimia varten.

Osa Venäjän budjetista pysyy salattuna, kun Moskova pyrkii pitämään sotilaalliset aikeensa piilossa ja välttämään tarkastelua toimistaan Ukrainassa.

Itsenäiset liiketoimintaan erikoistuneet toimittajat Farida Rustamova ja Maksim Tovkaylo kertoivat aiemmin tänä kuukautena, että noin 39% koko liittovaltion menosta vuonna 2024 157,5 miljardia dollaria kohdistetaan puolustukseen ja lainvalvontaan.