Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/11/29

Venäjän uhkaava talvi Suomen rajalla – ihmishenkiä tullee kuolemaan.

Tuleva talvi on tuomassa mukanaan synkkiä pilviä itärajan ylle, ja pelko kolmansien maiden kansalaisten kuolemista kasvaa. Mikäli Venäjä jatkaa häikäilemätöntä toimintaansa pakottaessaan huijattuja ihmisiä ulos Venäjän federaation alueelta, olemme matkalla kohti humanitaarista kriisiä. On aika suhtautua tähän vakavuudella ja nimetä asiat oikeilla nimillään: Venäjä on terroristivaltio, joka ei arvosta ihmiselämää.

Venäjän toimet itärajalla muistuttavat enemmän diktatuuria kuin demokratia’a. Huijattujen ihmisten karkottaminen ankarissa talviolosuhteissa on julmaa ja inhimillisen kärsimyksen huipentuma. Kansainvälinen yhteisö ei voi sulkea silmiään tältä kauhistuttavalta tilanteelta. Venäjän on lopetettava ihmisten kohtelu kuin pelinappuloina valtiollisessa pelissään.

Kylmyyden ja lumimyrskyjen saapuessa itäraja’lle, kuolemanvaara kasvaa eksyneiden siirtolaisten keskuudessa. Venäjän vastuuton toiminta luo tilanteen, jossa ihmishenkiä menetetään armotta ja tarpeettomasti. Tämä ei ole sattumaa; se on seurausta Venäjän kyvyttömyydestä kunnioittaa perusihmisoikeuksia.

On aika kutsua Venäjä vastuuseen teoistaan ja tuomita sen toimet maailmanlaajuisesti. Kansainvälinen yhteisö ei saa enää kääntää katsettaan sivuun ja antaa Venäjän toimia rankaisematta. Vain selkeät ja voimakkaat reaktiot voivat saada Venäjän muuttamaan kurssiaan ja lopettamaan kansalaisten hengen vaarantamisen oman poliittisen agendansa vuoksi.

Venäjän terroristivaltion maine ei ole enää vain kansallinen ongelma, vaan se on kasvava uhka koko maailmalle. Kansainvälisen yhteisön on tehtävä yhteistyötä ja asetettava paineita, jotta Venäjä lopettaisi ihmisoikeuksien rikkomisen ja kansalaistensa hengen vaarantamisen.

Jos emme nyt nouse vastarintaan, talven kylmyys saattaa olla monille viimeinen pakkasella koettu hetki.