9578 latausta vuorokaudessa

7633 artikkelia

2023/12/25

Venäjän on varauduttava kasvavaan paineeseen kansainvälisistä pakotteista, totesi Venäjän keskuspankin johtaja Elvira Nabiullina RBC-medialle antamassaan haastattelussa, joka julkaistiin 25. joulukuuta.

“On tietysti houkuttelevaa ajatella, että selvisimme vuodesta 2022 hyvin ja että meillä ei nyt ole huolen häivää”, sanoi Nabiullina. “Mutta meidän on varauduttava kasvavaan paineeseen pakotteista.”

Nabiullinan mukaan Venäjä on hallinnut pääasialliset haasteet rahoitussektorilla, mutta jopa tällä alueella jotkin ongelmat eivät ole täysin ratkaistuja, mukaan lukien rajat ylittävät maksut.

“Meille pitkäaikainen raha taloudessa on haaste. Se ei ole vain pitkäaikaisia lainoja, vaan myös pääomamarkkinat,” totesi Nabiullina.

Venäjän talouden muita haasteita ovat innovaatioiden ylläpitäminen rajoitetulla pääsyllä ulkomaisiin resursseihin, lisäsi Nabiullina.

Kommentit varautumisesta pakotteiden kasvavaan paineeseen tulevat, kun USA ja Euroopan unioni EU ilmoittivat lisätoimista, jotka tähtäävät Venäjä’n tulojen kohdistamiseen sodan aikana.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden allekirjoitti 22. joulukuuta uuden täytäntöönpanoasetuksen vahvistaakseen Yhdysvaltojen pakotteita Venäjää vastaan ja kohdistaakseen rahoituslaitokset, jotka tukevat Venäjän sotaponnisteluja.

EU:n 12. pakotekierros Venäjää vastaan, joka hyväksyttiin 18. joulukuuta, sisälsi muun muassa kiellon venäläisille timanteille, kovennuksia Venäjän sotilaskäyttöön tarkoitettujen tavaroiden hankinnassa sekä tiukennuksia 60 dollarin per barreli öljynhinnan kattoon.


Satunnainen:


Vastaavia: