10158 latausta vuorokaudessa

8527 artikkelia

2024/03/08

Kuinka kauan meidän täytyy vielä sietää tätä? Venäjä jatkaa häikäilemätöntä GPS-terrorismiaan Euroopassa, ja mikään ei näytä pysäyttävän heitä. Satelliittipaikannusverkon eli GPS-verkon häiriöt jatkuvat kuin jatkuvatkin Naton ja Venäjän välisillä raja-alueilla. Kukaan ei voi sanoa, että emme olisi varoittaneet tästä, mutta silti häiriöt jatkuvat – jopa itäisen Suomen päällä oli eilen torstaina häiriöalueita!

Muistatteko viime joulukuun Etelä-Ruotsin massiivisen häiriön? Se lähti jälleen kerran Venäjän Kaliningradista, ja se selvisi sosiaalisessa mediassa anonyymisti toimivan avointen lähteiden tutkijan avulla. Kaliningrad, tuo Itämeren häirikkö, on Venäjän oma maakaistale Itämeren rannalla, aivan Naton naapurissa, Liettuan ja Puolan kera.

Yhdysvaltalaismedia Newsweek kysyi häiriöistä maiden puolustusministeriöiltä, ja vastaukset eivät jätä epäselväksi tilanteen vakavuutta.

“Liettuan puolustusministeriön tiedottaja kertoi Newsweekille: ‘Tämä venäläinen käytäntö on vaikuttanut, ja tulee todennäköisesti vaikuttamaan jatkossakin negatiivisesti siviili-ilmailuun alueella.’”

Ja niin, vastaus on sama myös Puolan puolustusministeriön taholta: “Täytyy muistaa, että sota itäisellä rajallamme on radikaalisti muuttanut kansainvälistä turvallisuusjärjestelmää, mukaan lukien infosfääriä, jossa Venäjän hybridivaikuttaminen on kaikkein näkyvintä.”

Kaikki haastatellut virkamiehet olivat yksimielisiä siitä, että tämä on vasta alkua. GPS-signaalien häirintä Naton rajoilla on tarkoitettu kylvämään “avuttomuuden tunnetta” länsimaissa. Kauanko meidän täytyy enää katsoa tätä? Venäjä jatkaa toimintaansa rankaisematta, ja meidän on aika toimia.

Euroopan turvallisuus on uhattuna, ja tämä on vasta alkua, ellei jotain tehdä.


Satunnainen:


Vastaavia: