10356 latausta vuorokaudessa

8671 artikkelia

2024/04/17

Vihdoinkin talven jälkeen, kun räntäsateet ja pimeät päivät ovat vihdoin jääneet taakse, luonto herää uuteen eloon ja kevät tuo tullessaan värikkään kukkaloiston. Tämä ihastuttava ilmiö ei jätä ketään kylmäksi, vaan saa monen mielen kevenemään ja hymyn huulille.

Kevään merkkeinä näemme ensimmäiset narsissit, joita onkin perinteisesti pidetty kevään merkkinä. Ne ilmestyvät ensimmäisten joukossa puskemaan läpi vielä pakkasen kirpoamattomasta maasta ja tuovat mukanaan iloisia keltaisia värejä. Myös tulppaanit, lumikellot ja helmililjat valloittavat puiden ja pensaiden juurella olevat kukkapenkit. Kevään edetessä myös muut kasvit heräävät talviuniltaan ja pihoilla näkyvä väri- ja tuoksupaletti vain täydentyy.

Kukkien lisäksi myös puistoissa ja puutarhoissa näkyy keväisin vilkasta elämää. Pienet linnunpoikaset pörräävät pesistään ulos ja harjoittelevat lentotaitojaan lähistöllä olevissa puissa. Myös muut eläimet, kuten perhoset ja mehiläiset, käyvät ahkerasti kukkien kimppuun etsiessään ravintoa ja auttaen samalla kasvillisuuden leviämisessä. Luonto tuntuu täynnä elämää ja saa meidät ihmisetkin voimistumaan ja virkistymään kylmän ja pimeän talven jälkeen.

Kevään kukkaloistoa voi tavata monella tavalla nauttien. Moni suuntaa puistoihin ja puutarhoihin viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa, ja samalla voi ihailla kauniita maisemia ja kukkatarhoja. Toiset taas haluavat tuoda kevään kotiin kukkien muodossa, ja koristelevat ikkunalaudat ja pöydät keväisillä asetelmilla. Niin myös me suomalaiset, jotka olemme tunnetusti kukkien suuria ystäviä, kukka-alan myynti alkaa keväällä kasvaa ja kukkaloistoa löytyy niin kaupoista kuin toreilta ja markkinoiltakin.

Kevään kukkaloisto ei kuitenkaan ole pelkästään esteettisesti kaunista katseltavaa, vaan se vaikuttaa myös ihmisten mielialaan ja hyvinvointiin. Värikkäät kukat ja luonnon herääminen tarjoavat meille kaikille uuden alun tunteen, joka voi auttaa jaksamaan arjen kiireiden keskellä. Luonnon oma terapia keskellä kaupungin hälinää.

Kevään kukkaloisto on todella huokuva elämäniloa, ja se kertoo meille, että uudet alut ovat mahdollisia ja kauneus voi löytyä ihan läheltäkin. Annetaan siis kukkien ja luonnon inspiroida meitä nauttimaan kevään saapumisesta ja elämän kiertokulusta.


Satunnainen:


Vastaavia: