10286 latausta vuorokaudessa

8574 artikkelia

2024/04/17

Lontoossa oli vielä pimeää, kun heräsin innokkaaseen päivään edessäni. Olin odottanut tätä päivää kuin kuuta nousevaa jo pitkään, sillä se oli lähtölaukaus kohti unelmieni toteutumista. Matka oli suunniteltu huolella ja lähtöön oli enää vain muutama tunti aikaa.

Kolme kuukautta sitten löysin edullisen matka tarjouksen Euroopan ympäri matkustavalle nuorisolle. Olin unelmoinut sellaisesta matkasta jo pitkään, mutta en ollut uskonut, että se voisi olla mahdollista minulle. Mutta kohtalo halusi toisin ja löysin itseni varaamasta lentolippua kohti ensimmäistä kohdettani.

Lähtöpäivänä kokosin reppuni täyteen tarpeellisia tavaroita ja hyvästelin perheeni, ennen kuin nousin junan kyytiin kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Sydämeni pamppaili jännityksestä, kun ajattelin kaikkia ihania paikkoja, joita pääsisin kokemaan seuraavan 55 päivän aikana.

Kun saavuin Lontoon Heathrow’n lentokentälle, tunnelma oli suorastaan sähköinen. Siellä oli niin paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa, kaikki odottaen seuraavaa lentoaan. Tunsin olevani osa jotain suurempaa, osa maailmanlaajuista matkailuyhteisöä.

Ensimmäinen etappini oli Iso-Britannian kiehtova pääkaupunki Lontoo. Olin katsellut sitä lukemattomissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, mutta nyt se oli vihdoin totta. Kiertelin ympäri kaupunkia ihaillen Big Beniä, Buckinghamin palatsia ja muita tunnettuja nähtävyyksiä. Illalla pääsin vielä katsomaan musikaalia West Endissä, mikä oli aina ollut yksi unelmistani.

Seuraavana päivänä lensin kohti Italian pääkaupunkia Roomaa. Siellä huokui historia ja kauneus jokaisessa kulmassa. Kävelin Colosseumilla ja ihaillen Pantheonin arkkitehtuuria. Roomassa opin myös italialaisen hyvän ruoan salat ja söin mahani täyteen herkullisia pastoja ja pizzoja.

Kroatian Splitin kaupunki hurmasi minut kauneudellaan ja rentoudellaan. Kävelin rantakaduilla ja katsoin auringonlaskuja Adrianmerellä. Seuraavaksi matkasin kohti Kreikkaa, jossa tutustuin Ateenan antiikin ajan raunioihin ja saaristoon.

Matkani jatkui läpi Euroopan kohti Unkaria, Itävaltaa ja Sveitsiä. Ihaillen Alppien kauneutta ja kulttuurien moninaisuutta jokaisessa kohteessa.

Kaiken tämän jälkeen olin matkani puolivälissä, ja edessä oli vielä pitkä lista upeita kohteita kuten Tšekin tasavalta, Saksa, Tanska, Ruotsi, Norja ja Islanti.

Jokainen päivä toi tullessaan uusia seikkailuja ja elämyksiä. Olin yksin matkalla, mutta en koskaan yksinäinen. Tapasin matkallani niin paljon upeita ihmisiä eri puolilta maailmaa ja tutustuin erilaisiin kulttuureihin ja tapoihin.

Nämä 55 päivää matkalla kohti unelmia oli ehdottomasti elämäni parhaita kokemuksia. Sain nähdä ja kokea niin paljon, että monia reissuja mahtui yhteen. Matkalla opin myös paljon itsestäni ja vahvistin omia unelmiani ja tavoitteitani.

Nyt, palattuani arkeen ja työelämään, näen maailman uusin silmin. Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä, jonka sain viettää matkalla, ja voin suositella matkustamista kaikille. Matka kohti unelmia voi olla pelottava, mutta se voi myös olla unohtumattoman upea ja opettavainen kokemus.


Satunnainen:


Vastaavia: