9993 latausta vuorokaudessa
8011 artikkelia

2023/02/26

Kerran erään päivän aamuna, suomalaiset Facebook-käyttäjät huomasivat, että heidän uutisvirrassaan ilmestyi outoja, NATO-vastaisia kirjoituksia. Aluksi he eivät kiinnittäneet niihin suurta huomiota, sillä Facebookissa on paljon erilaisia mielipiteitä ja näkökulmia. Kuitenkin nämä kirjoitukset alkoivat levitä nopeasti ja saivat monet suomalaiset huolestumaan mistä on todellisuudessa kyse.

Kun tarkkasilmäiset kansalaiset alkoivat tarkastella näiden kirjoitusten lähdettä, he huomasivat, että ne tulivat Venäjältä. Tämä sai heidät epäilemään, että kyseessä oli venäläinen trolli, joka oli palkattu levittämään NATO-vastaista propagandaa Suomessa.

Kansalaiset huomasivat, että niissä oli paljon kielivirheitä ja outoja ilmaisuja – sellaisia jotka eivät olleet tyypillisiä suomen kielelle. Tämä sai heidät epäilemään, että trolli käytti jonkinlaista kielenkäännöskonetta kirjoituksissaan.

Kun Facebookin Naistenhuoneen rouvat alkoivat tutkia asiaa tarkemmin, he huomasivat, että tämä venäläinen trolli oli erittäin taitava käyttämään erilaisia kielenkäännöskoneita kirjoituksissaan. Hän pystyi kirjoittamaan suomea melko sujuvasti, mutta hänen kirjoituksissaan oli aina pieniä virheitä ja outoja ilmaisuja, jotka paljastivat hänen todellisen identiteettinsä.

Naiset yrittivät taistella tätä trollia vastaan, mutta hän oli erittäin sitkeä vastustaja. Hän jatkoi NATO-vastaisten kirjoitusten julkaisemista Facebookissa, ja hänen kirjoituksensa alkoivat levitä entistä laajemmalle suomalaisessa mediassa.

Tämä tapaus osoitti, että Venäjä käyttää edelleen trolliarmeijaansa levittämään propagandaa eri puolilla maailmaa. Se myös korostaa tarvetta olla tarkkana verkossa ja tunnistaa tällaiset yritykset levittää vääriä tietoja ja vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.


Satunnainen:


Vastaavia: