12044 latausta vuorokaudessa
9876 artikkelia

#KoronaDenialistit sekä muut #OmillaAivoillaAjattelijat ovat jo 3 vuotta huutaneet #pidätyksistä ja #puhdistuksista – onhan heidän lähteensä aina ollut #Venäjä’n #Telegram – nyt se on sitten alkanut.

Venäjän #turvallisuuspalvelu #FSB on aloittanut laajan sisäisen turvallisuuspalveluiden puhdistuksen, kertoo yhdysvaltalainen Institute for the Study of War -ajatushautomo #ISW. Uutistoimisto #Tass’in torstaina julkaiseman tiedon mukaan FSB ja #sisäministeriö’n turvallisuuspalvelu ovat suorittaneet laajoja tarkastusiskuja muun muassa #Moskova’n #poliisi’a kohtaan viime viikkoina. Tarkastusten syynä kerrotaan olevan Venäjän turvallisuuspalvelun #tietovuodot ukrainalaisille.

Venäläislähteen mukaan useita poliiseja olisi pidätetty tutkinnan vuoksi. Myös Venäjän #kansalliskaarti’n johdon merkittäviä jäseniä on väitetysti #erotettu tai #pidätetty. #Kremlin arvellaan tutkimuksilla ja pidätyksillä pyrkivän sisäisen turvakoneiston uudistukseen Venäjän presidentin #VladimirPutin’in hallinnosta irtautuneiden #virkamies’ten syrjäyttämiseksi.

Venäjän sisäiset turvallisuuspalvelut ovat pitkään olleet merkittävä tekijä maan poliittisessa elämässä ja vaikuttaneet niin kotimaan kuin ulkomaan tapahtumiin. FSB:n aloittama puhdistus on osa laajempaa trendiä, jossa Putinin hallinto pyrkii lisäämään #valvonta’a ja rajoittamaan kansalaisten oikeuksia.

Venäjän turvallisuuspalveluiden tietovuodot ukrainalaisille ovat herättäneet huomiota ja lisänneet Venäjän sisäistä painetta. Vaikka Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet syyllistyneensä tietovuotoihin, on aihe herättänyt kysymyksiä Venäjän sisäisestä turvallisuudesta ja valvonnan tehokkuudesta.

FSB:n suorittama puhdistus on osa laajempaa trendiä, jossa Putinin hallinto pyrkii vahvistamaan valtaansa ja rajoittamaan kansalaisten vapauksia. Tämä kehitys on herättänyt huolta kansainvälisellä tasolla ja nostanut Venäjän ja länsimaiden välisiä jännitteitä. Venäjän sisäisen tilanteen seuraaminen tulee olemaan tärkeää tulevina kuukausina, kun maassa on määrä järjestää #parlamenttivaalit ja Putinin #presidentti’kauden jälkeistä aikaa aletaan valmistella.


Satunnainen:


Vastaavia: