9685 latausta vuorokaudessa

7750 artikkelia

2023/06/29

Mike Pence Ukrainan-vierailustaan: “Nyt kun olen yksityishenkilö, voin todella nähdä omin silmin ukrainalaissotilaiden sankaruuden… se vahvistaa päätöstäni tehdä osuuteni ja jatkaa vahvaa amerikkalaista tukea ukrainalaisille ystävillemme ja liittolaisillemme”, entinen Yhdysvaltain varapresidentti ja republikaanien presidenttiehdokas Mike Pence kertoi NBC Newsille.

Pence on ensimmäinen republikaanien presidenttiehdokas, joka vierailee Ukrainassa vaalikampanjan aikana.

“Uskon, että Amerikka on vapaiden maiden johtaja”, Pence totesi NBC Newsille.

“(Pence) ymmärtää täysin selvästi, millainen Venäjä on”, NBC News siteerasi Mykhailo Podoliakia, neuvonantajaa Ukrainan presidentin virastosta.

“Hän ymmärtää Venäjän ja tämän sodan luonteen syvällisesti, se ei liity alueisiin, yrityksiin tai muihin asioihin, vaan tärkeimpään… niihin arvoihin, joiden puolesta Yhdysvallat on luotu”, Podoliak sanoi.

Pencen kerrotaan vierailleen Kiova’ssa, Bucha’ssa ja Irpin’issä ja tapanneen sotien vaikutuksista kärsiviä perheitä ja lapsia.

Entinen varapresidentti kuuluu republikaanien siipeen, joka kannattaa lisäapua Ukrainalle ja on arvostellut entistä pomoaan (Trump) Venäjä’n diktaattori Vladimir Putin’in ylistämisestä.

Hänen mahdollinen kilpailijansa demokraattipuolueesta vuoden 2024 vaaleissa, istuva presidentti Joe Biden, vieraili Kiovassa 20. helmikuuta.

Jotkut republikaanien presidenttiehdokasasettelun kärkinimet, kuten Donald Trump tai Ron DeSantis, ovat arvostelleet Bidenin hallintoa liiallisesta huomiosta ja resurssien suuntaamisesta Ukrainaan.


Satunnainen:


Vastaavia: