9564 latausta vuorokaudessa

7556 artikkelia

2023/06/29

Ukrainan lentokoneen alasampumisesta tammikuussa 2020, Ukrainan ulkoministeriö ilmoitti 29. kesäkuuta.

“Me, lennon PS752:n uhrien avustamisen kansainvälisen koordinaatioryhmän jäsenet, edustaen Kanadaa, Ruotsia, Ukrainaa ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa, huomautamme, ettei Iranin ja koordinaatioryhmän välillä ole päästy sopimukseen”, tiedotteessa todettiin.

“Näin ollen koordinaatioryhmä aikoo jatkaa yhteisiä ponnistelujaan varmistaakseen, että Iran joutuu vastuuseen Ukrainan kansainvälisen lentoyhtiön PS752-lennon laittomasta alasampumisesta viemällä riidan YK:n Kansainväliseen tuomioistuimeen niin pian kuin mahdollista.”

  1. tammikuuta 2020 Ukrainan kansainvälisen lentoyhtiön PS752-lennon matkustajakoneeseen osui kaksi ohjusta sen noustua ilmaan Teheranista. Kaikki 176 matkustajaa kuolivat.

Aluksi Teheran kielsi osallisuutensa tapaukseen, mutta myöhemmin myönsi virheen: lentokone oli erehdyksessä ammuttu alas iranilaisten joukkojen toimesta.

Ukraina ja muut onnettomuuden uhrien kotimaita edustavat maat perustivat koordinaatioryhmän vaatiakseen Irania vastuuseen ja pyrkiäkseen korvauksiin.

Iran hylkäsi neuvottelut uhrien korvauksista 6. tammikuuta 2022, ja joulukuussa 2022 kansainvälinen koordinaatioryhmä antoi lausunnon, jossa vaadittiin Teheranin suostumusta välimiesmenettelyyn.


Satunnainen:


Vastaavia: