9577 latausta vuorokaudessa

7627 artikkelia

2023/07/10

Naton huippukokous on täydessä vauhdissa, ja mukana menossa on myös Suomi omilla hävittäjillään. Reutersin tuoreiden uutisten mukaan 16 Nato-maata on lähettänyt yhteensä 1000 sotilasta turvaamaan tilaisuutta. Monet maat ovat myös tuoneet mukanaan kehittyneitä ilmatorjuntajärjestelmiä, mikä ei olekaan yllättävää, kun ottaa huomioon tapahtuman mittasuhteet.

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda painotti, että olisi ollut äärimmäisen vastuutonta jättää taivaamme suojaamatta, kun Biden ja muut 40 maan johtajat saapuvat paikalle. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä kaikkea ilmassa voi tapahtua, kun niin monta mahtipontista johtajaa kokoontuu yhteen. Turvallisuus on aina ensisijalla!

Esimerkiksi Saksa on vienyt paikalle 12 Patriot-järjestelmää, joiden avulla voidaan torjua ballistisia ohjuksia, risteilyohjuksia tai jopa sotakoneita. Reutersin mukaan Vilnan lentokentällä oli havaittu kaksi järjestelmää suunnattuna kohti Venäjän Kaliningradia ja kaksi kohti Valko-Venäjää. Siinä vasta komea show, kun suuntaa jättimäiset ilmatorjuntajärjestelmät kohti terrorismi’a harjoittavia naapurimaita!

Espanja puolestaan on tuonut mukanaan NASAMS-ilmatorjuntajärjestelmän, Ranska on lähettänyt paikalle Caesar-haupitseja, ja meidän ikioma Suomi on tukenut joukkoa hävittäjillään. Ei meitä pieniä suomalaisia jätetä ulkopuolelle, kun on kyse tärkeistä huippukokouksista! Myös Ranska ja Tanska ovat liittyneet joukkoon omilla hävittäjillään. Britannia ja Ranska ovat puolestaan tuoneet kalustoa lennokkien torjuntaan, sillä nykyäänhän kaikkea saattaa ilmassa liikkua.

Ja kuten arvata saattaa, huippukokoukseen osallistuvat maat ovat myös lähettäneet paikalle kalustoa torjumaan mahdollisia kemiallisia, biologisia tai jopa ydinasetyyppisiä iskuja. Turvallisuus on niin tärkeää, että varaudumme kaikenlaiseen!

Näin siis Naton huippukokouksen yhteydessä turvataan taivaamme monen maan voimin. Suomi on mukana hävittäjineen, jotta kaikki sujuisi suunnitellusti ja turvallisesti.

On tärkeää pitää huolta siitä, ettei taivas pääse putoamaan päällemme huippukokouksen aikana.


Satunnainen:


Vastaavia: