10131 latausta vuorokaudessa

8140 artikkelia

2023/07/12

Valtiovarainministeri Riikka Purran vanhat nettikirjoitukset ovat nostaneet Suomen poliittisen kentän kohun keskelle ja herättäneet kansainvälistä huomiota. Jussi Halla-ahon #Scripta-blogin vieraskirjassa esiintyvä nimimerkki “riikka” on yhdistetty Purraan, vaikka hän ei ole suoraan myöntänyt olevansa kyseisen nimimerkin takana. Purra pyysi kuitenkin anteeksi vanhoja nettikirjoituksiaan, jotka ovat aiheuttaneet haittaa ja mielipahaa.



Nimimerkin “riikka” kommentit ovat herättäneet huomiota myös kansainvälisessä mediassa. Istanbulilainen Haber 7 -verkkomedia mainitsee “riikan” maininnan “turkkilaisapinoista” ja viittaa hänen radikaaleihin kirjoituksiinsa somali- ja turkkilaistaustaisia maahanmuuttajia kohtaan. Myös yksi Turkin luetuimmista sanomalehdistä, Hürriyet, nosti saman ilmaisun otsikkoonsa ja huomautti Purran toimivan myös Suomen pääministerin sijaisena.


Kansainväliset mediat raportoivat tarkkaan tällaisista tapahtumista, jotka vaikuttavat poliitikkojen uskottavuuteen ja julkiseen kuvaan. Riikka Purran vanhat nettikirjoitukset ja niihin liittyvä kohu heijastuvat Suomen poliittiseen ilmapiiriin ja voivat vaikuttaa maan maineeseen kansainvälisellä areenalla. On tärkeää, että poliitikot ottavat vastuun omista sanoistaan ja teoistaan, ja että heidän toimintansa on linjassa hyväksyttävien käytännesääntöjen ja arvojen kanssa.

Suomen hallitus välitti anteeksipyynnön Turkille valtiovarainministeri Riikka Purran vanhoista kirjoituksista. Samalla Valtonen kuvasi kirjoituksia “sopimattomiksi”.

Valtonen painotti, että kyseiset kirjoitukset eivät edusta Suomen arvoja eivätkä tule koskaan edustamaan niitä. Hän korosti, että Suomi arvostaa suhdettaan Turkkiin sekä kahdenvälisesti että liittolaisena.


Satunnainen:


Vastaavia: