9923 latausta vuorokaudessa

7944 artikkelia

2023/07/17

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen toiminta on täysin tuomittavaa ja epäasiallista. On valitettavaa, että poliittinen ilmapiiri Suomessa näyttää muuttuneen sellaiseksi, että kansanedustajat käyvät avoimesti yksityishenkilöiden kimppuun sosiaalisessa mediassa. Tämä ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa, eikä se edistä keskustelua tai demokratia’a millään tavalla.

On käsittämätöntä, että kansanedustaja Tynkkynen jopa rohkaisee seuraajiaan yksityishenkilön kimppuun. Tällainen toiminta on suorastaan vastuutonta ja vaarallista, sillä se voi johtaa vakaviin seurauksiin ja vahingoittaa ihmisten henkistä hyvinvointia.

Presidentti Martti Ahtisaaren poika Marko Ahtisaari on oikeassa korostaessaan kohteliaan keskustelun tärkeyttä. Poliitikkojen tulisi toimia esimerkkeinä ja kunnioittaa toisia ihmisiä, vaikka olisikin eri mieltä heidän kanssaan. On surullista, että tällaiset tapaukset saavat ihmisten uskon päättäjiin horjumaan.

Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Theodora Helimäki on oikeassa todetessaan, että poliittisen ja yksityisen henkilön raja voi olla häilyvä. Kuitenkin kansanedustajana Tynkkysen tulisi olla erityisen varovainen omassa viestinnässään ja toiminnassaan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kansanedustajat ovat joutuneet kohun keskelle sosiaalisen median julkaisujensa vuoksi.

Vaikka Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen ei näe Tynkkysen toiminnassa rangaistavaa, se ei tarkoita sitä, että se olisi hyväksyttävää. On tärkeää tunnistaa, milloin poliittinen keskustelu ylittää hyväksyttävät rajat ja muuttuu henkilökohtaiseksi loukkaukseksi.

Adressit.com-sivuston adressit eivät tosiaankaan vastaa kansalaisaloitteita, mutta ne ovat silti tärkeä osa demokraattista keskustelua. Adressin avulla kansalaiset voivat tuoda esille mielipiteitään ja herättää keskustelua yhteiskunnallisista kysymyksistä. On toivottavaa, että tällainen keskustelu käydään asiallisesti ja kunnioittavasti ilman henkilökohtaista maalittamista.

Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että poliittiset päättäjät toimivat vastuullisesti ja kunnioittavasti kansalaisten keskuudessa. Kansanedustajilla on suuri vastuu omasta viestinnästään ja toiminnastaan, ja heidän tulisi aina muistaa, että he edustavat koko kansaa.

Henkilökohtaiseen maalittamiseen ja vihamieliseen retoriikkaan ei ole sijaa demokraattisessa yhteiskunnassa.

Toivottavasti tämä tapaus herättää keskustelua siitä, miten voimme parantaa poliittista kulttuuria ja edistää rakentavaa keskustelua.

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: