9606 latausta vuorokaudessa

7689 artikkelia

2023/07/24

AFP:n videojournalisti Dylan Collins haavoittui drone-iskussa raportoidessaan Ukrainan tykistöasemalta 24. heinäkuuta, kertoi AFP.

Dylan Collins on USA:n kansalainen, joka asuu Libanon’issa, mutta hän oli tehtävällä Ukraina’ssa. Hän sai sirpalevammoja metsässä lähellä Venäjän miehittämää Bahkmut’in kaupunkia, kertoi uutistoimisto.

Journalisti on tajuissaan, ja hänen tilansa ei ole hengenvaarallinen, AFP raportoi.

Tiedotteen mukaan hänet evakuoitiin lähellä sijaitsevaan sairaalaan.

“Selvitämme täysin tämän tapahtuman ympärillä olevat olosuhteet. Ajatuksemme ovat Dylanin ja hänen läheistensä kanssa,” sanoi AFP:n Euroopan johtaja Christine Buhagiar.

Kuten AFP mainitsi, 35-vuotias Collins on työskennellyt toimiston kanssa vuodesta 2018 lähtien ja on tehnyt säännöllisiä matkoja Ukrainaan täysimittaisen sodan alkamisesta lähtien. Hän oli myös paikalla Kiova’ssa hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä.

Toinen AFP:n videojournalisti, Arman Soldin, kuoli, kun Venäjä ampui Grad-ohjuksia Chasiv Yariin 9. toukokuuta.

Venäjän joukot valtasivat Itä-Ukrainan kaupungin Bakhmutin toukokuun lopussa pitkittyneen piirityksen jälkeen. Ukrainan joukot ovat pyrkineet saamaan menetetyn alueen takaisin ja ovat edenneet kaupungin sivustoilla vastahyökkäyksessään.

Kenraaliluutnantti Oleksandr Syrskyi kertoi 20. heinäkuuta, että Venäjän joukot kaupungissa ovat puolittain piiritettyinä, kun Ukraina on luonut olosuhteet kaupungin takaisinvaltaamiseksi lähitulevaisuudessa.


Satunnainen:


Vastaavia: