10158 latausta vuorokaudessa

8528 artikkelia

2023/09/26

Sosiaalisen median alusta X, aikaisemmin tunnettu nimellä Twitter, on suurin disinformaation lähde merkittävien verkkoalustojen joukossa, väitti EU:n komission varapresidentti Vera Jourova 26. syyskuuta.

Viranomaiset tekivät Code of Practice on Disinformation -sitoumuksen allekirjoittaneiden kokouksessa, johon kuuluivat suuret toimijat kuten Facebook, Google, YouTube, TikTok ja LinkedIn.

Sopimuksen osapuolet ovat luvanneet taistella verkossa leviävää disinformaatio’ta vastaan yhteistyössä faktantarkistajien kanssa, varmistaa mainonnan läpinäkyvyys ja poistaa rahallinen tuki disinformaatiota sisältävästä sisällöstä, muiden keinojen ohella.

X, tuolloin Twitterinä tunnettu, vetäytyi Code of Practicesta toukokuussa tänä vuonna, useita kuukausia sen jälkeen kun se oli ostettu miljardööri Elon Musk’in toimesta.

Jourova huomautti, että verrattuna Code of Practicen allekirjoittajiin, X:llä on suurin suhde disinformaatiota sisältäviin julkaisuihin.

Hän korosti erityisesti Venäjä’n disinformaation uhkaa, joka on kasvanut Ukraina’n täysimittaisen brutaalin sekä siviileihin kohdistuneen laittoman hyökkäyksen alusta lähtien. “Venäjän valtio on sekaantunut mielipide­taisteluun saastuttaakseen internetimme valheilla luodakseen väärän kuvan siitä, että demokratia ei ole yhtään parempi kuin autokratia”, Jourova sanoi.

Sodan ensimmäisten kuukausien aikana Musk auttoi Ukrainaa sen taistelussa Venäjää vastaan tarjoamalla sille Starlink-satelliittijärjestelmän, jota hänen yhtiönsä SpaceX operoi. Lokakuussa 2022 liikemies uhkasi lyhyesti lopettaa Starlinkin ilmaisen tuen Ukrainassa ennen kuin allekirjoitti sopimuksen USA:n hallituksen kanssa jatkaakseen järjestelmän toimintaa.

Myöhemmin mediajulkaisut väittivät, että miljardööri oli ollut yhteydessä Venäjän korkeisiin virkamiehiin täysimittaisen sodan aikana ja jopa estänyt ukrainalaisten iskun Venäjän laivastoa vastaan.


Satunnainen:


Vastaavia: