9605 latausta vuorokaudessa

7684 artikkelia

2023/11/16

Turvapaikanhakijoiden vyöry Suomeen – Rajan yli tulee yhä enemmän ilman tarvittavia papereita.

Viime päivien aikana turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut huomattavasti, ja tilanne on poikkeuksellinen Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen mukaan. Saapuneiden joukossa on entistä enemmän kolmansista maista lähteneitä, joilta puuttuu väitetysti tarvittavat matkustusasiakirjat.

Joutsenon vastaanottokeskus on joutunut ottamaan vastaan suuren määrän uusia turvapaikanhakijoita. Vaikka heitä haastateltiin turvallisuussyistä nimettöminä, he kertoivat tarinoita, jotka herättävät huolta ja epäilyksiä.

Yksi haastateltavista, 19-vuotias Cenk Uzbekistan’ista, kertoo saapuneensa Venäjän kautta. Hänen tarinansa paljastaa karuja piirteitä viranomaisten toiminnasta, kun häneltä vaadittiin rahaa kuljetuksesta Suomen rajalle. Jos rahaa ei olisi ollut, niin hänet olisi lähetetty sotimaan Venäjä’n puolesta Ukraina’an!

Tämä on erityisen huolestuttavaa, sillä viranomaisten tulisi toimia oikeudenmukaisesti ja suojella kaikkia ihmisiä, eikä käyttää hyväksi haavoittuvassa asemassa olevia turvapaikanhakijoita.


Satunnainen:


Vastaavia: