10081 latausta vuorokaudessa

8103 artikkelia

2024/04/15

Grillaus on ehdottomasti yksi suomalaisten suosikkijuttuja kesällä. Mikä olisikaan parempaa kuin istua lämpimänä kesäiltana ulkona ja nauttia herkullisesta grilliruoasta perheen ja ystävien kanssa. Grillaus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisiin ruokiin ja yhdistelmiin, ja vain mielikuvitus on rajana. Tässä artikkelissa kerromme muutamia klassikkoja ja uudempia grillireseptejä, jotka tekevät kesästäsi entistäkin herkullisemman.

Letkeä alkuillan ruoka: grillatut kasvikset ja halloumi

Grillatut kasvikset ja halloumijuusto ovat loistava valinta niin alkupalaksi kuin pääruuaksikin. Aloita valitsemalla suosikkikasviksesi, kuten maissin, paprikan, kesäkurpitsan ja herkkusienen paloja. Mausta ne suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla. Leikkaa ohuita viipaleita halloumijuustosta ja laita ne grilliin myös. Grillaa kasvikset ja juusto kauniin rapeiksi ja tarjoile yhdessä esimerkiksi tuoreen salaatin ja peston kanssa.

Perinteistä parempaa: grillattu maissi ja maustevoi

Grillattu maissi on ehdoton klassikko grilliruoassa. Aloita valmistamalla maustevoi, joka antaa maissille ihanan makuvivahteen. Sekoita pehmeään voihin esimerkiksi chiliä, valkosipulia, limeä, suolaa ja pippuria tai kokeile rohkeasti omia lempimausteitasi. Kääri maissit kuumuutta kestävään folioon ja laita ne grilliin noin 20-30 minuutiksi. Kun maissi on kypsä, voit halutessasi kääntää sitä muutaman kerran grillissä. Tarjoile maustevoilla maustettuna ja nauti tästä perinteisestä herkusta eri tavalla.

Kesän kevyin vaihtoehto: grillatut kalalevyt

Grillatut kalalevyt ovat kevyt ja herkullinen vaihtoehto pääruoaksi. Valitse ensin haluamasi kala, kuten lohi, siika tai hauki, ja leikkaa se paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla ja laita ne täysin suljettuun foliopakettiin yhdessä viipaloitujen kasvisten, kuten tomaattien, sipulien ja kesäkurpitsojen kanssa. Laita paketti grilliin noin 15-20 minuutiksi ja tarjoile esimerkiksi keitetyn perunan ja tillikastikkeen kera.

Kunnon kesäherkkua: burgerit grillistä

Burgerit ovat yksi suomalaisen grillauksen suosituimmista tuotteista. Valmista ensin pihvitaikina, joka voi koostua esimerkiksi naudan jauhelihasta, sipulista, mausteista ja kananmunasta. Muotoile taikinasta pihvit ja grillaa ne kypsiksi. Kasvatustarvike, kuten tomaatti, kurkku ja punasipuli, antavat raikkautta burgereihin. Voit myös lisätä pihvien päälle juuston viimeisenä grillausminuuttina ja anna sen sulaa. Tarjoile burgerit vaikkapa itse valmistetuilla bataattiranskalaisilla ja erilaisilla kastikkeilla.

Maista ja kokeile rohkeasti erilaisia mausteita ja yhdistelmiä grillauksessa. Muistathan myös pitää huolta hyvästä hygieniatasosta, kun käsittelet raaka-aineita.

Toivotamme sinulle mukavaa grillikauden jatkoa – nauti hyvästä ruoasta ja ihanasta kesästä ulkona ystävien ja perheen seurassa!


Satunnainen:


Vastaavia: