9950 latausta vuorokaudessa

8372 artikkelia

2024/04/17

Hallitus lupasi suojella koulutusta, mutta pettää jälleen kerran kansan luottamuksen. Se on kavaltanut lupauksensa ammatillisen koulutuksen leikkauksilla, jotka iskevät suoraan tulevaisuuden rakentajiin.

Opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin yritys peitellä leikkausten vaikutuksia on häpeällistä. Hän väittää leikkausten kohdistuvan vain niihin, joilla jo on tutkintoja. Mutta kuka uskoo hänen puheisiinsa? Leikkaus iskee nuoriin ja aikuisiin, jotka pyrkivät koulutukseen parantaakseen tulevaisuuttaan. Henrikssonin jaarittelut eivät peitä sitä tosiasiaa, että hallitus pettää lupauksensa.

Hallitus perustelee toimiaan taloudellisella tilanteella, mutta se unohtaa kansan perusoikeudet. Perusopetukseen panostaminen ei poista sitä tosiasiaa, että ammatillisen koulutuksen leikkaukset heikentävät yhteiskuntaa pitkällä aikavälillä. Ylivelkaantumisen varjolla hallitus leikkaa koulutuksesta, vaikka sen tulisi olla investointi tulevaisuuteen.

Henrikssonin ilo siitä, ettei leikkaus ollut vieläkin suurempi, on naurettavaa. Onko meidän todella oltava kiitollisia siitä, että leikkaus oli “vain” 100 miljoonaa euroa? Opetusministerin tehtävänä olisi puolustaa koulutusta, ei vain tyytyä siihen, että pahin skenaario vältettiin.

Kansakunta ei tarvitse ministeriä, joka tyytyy vähimmäiseen. Tarvitsemme johtajia, jotka seisovat koulutuksen puolella ja taistelevat sen puolesta, että jokaisella on mahdollisuus saavuttaa potentiaalinsa. Henrikssonin selittelyt eivät peitä sitä tosiasiaa, että hallitus pettää jälleen kerran kansan odotukset ja tulevaisuuden.


Satunnainen:


Vastaavia: