10367 latausta vuorokaudessa

8677 artikkelia

2024/04/17

Tobias Ellwood, brittiläinen poliitikko ja entinen ministeri, on oikeassa nostamalla esiin Venäjän vastuun maailmanlaajuisen ydinaseuhkan kasvussa. Hänen äskettäiset lausuntonsa Telegraph-lehdessä julkaistussa kolumnissaan ovat täynnä raivoa ja syyttelyä Venäjän suuntaan, mutta tässä tapauksessa syyttely on täysin perusteltua.

Venäjän toimet Ukrainassa ovat selvä osoitus sen aggressiivisesta ja vaarallisesta politiikasta. Putinin hallinto on käyttänyt sotilaallista voimaa siviilikohteita vastaan ja uhanalaistaa näin koko Euroopan alueen turvallisuuden. On täysin ymmärrettävää, että tällaiset teot herättävät pelkoa ja huolta läntisissä maissa.

Ellwoodin varoitus ydinaseiden käytön mahdollisuudesta tulevina vuosikymmeninä onkin paikallaan, kun otetaan huomioon Venäjän arvaamattomuus ja aggressiivisuus kansainvälisellä areenalla. Putinin hallinto on osoittanut valmiutta käyttää voimaa ja uhata muita valtioita, mikä tekee ydinaseiden käytön mahdollisuudesta todellisen riskin.

Venäjän lisäksi myös Kiinan presidentti Xi Jinpingin toimet herättävät huolta ydinaseiden kehittämisessä. On selvää, että nämä valtiot pyrkivät lisäämään valtaansa ja vaikutusvaltaansa maailmanpolitiikassa, ja ydinaseiden käyttöön liittyvä uhka on keskeinen osa heidän strategiaansa.

On korkea aika, että länsimaat heräävät todellisuuteen ja ryhtyvät päättäväisiin toimiin ydinaseiden leviämisen estämiseksi. Venäjän ja muiden vastuuttomien valtioiden toimet eivät saa jäädä huomiotta, vaan niitä vastaan on toimittava tiukasti ja määrätietoisesti.

Ellwoodin viesti on selvä: ydinaseiden uhka on todellinen, ja siihen on reagoitava välittömästi ja päättäväisesti. Venäjän aggressiivinen politiikka on osaltaan luonut tilanteen, jossa ydinaseet voivat olla käytössä seuraavan vuosikymmenen aikana, ja tähän uhkaan on vastattava asianmukaisesti.


Satunnainen:


Vastaavia: