10286 latausta vuorokaudessa

8572 artikkelia

2024/04/17

Syksy on saapunut ja päivät ovat muuttuneet harmaiksi. Pilvet verhoavat taivaan ja sateenvarjot ovat välttämättömiä ulos lähtiessä. Välillä tuntuu, että synkkä sää vaikuttaa jopa mielialaan. Mutta miksi antaisimme harmaan sään masentaa meitä, kun voimme kääntää sen säteileväksi iloksi?

Ensimmäinen askel kohti iloista syksyä on asenne. Sen sijaan, että valittaisimme sateisista päivistä, voimmekin ajatella niitä mahdollisuutena nauttia rauhallisista sisäaktiviteeteista. Mikä olisi parempaa kuin kynttilöiden polttaminen, lämpimän teemukin ja hyvän kirjan parissa viihtyminen sadepäivänä?

Toinen tärkeä keino piristää syksyistä mieltä on liikkuminen. Sadepäivänä meillä ei välttämättä ole mahdollisuutta ulkoiluun, mutta sisälläkin voi hyvinkin liikkua. Esimerkiksi tanssiminen musiikin tahtiin tai joogaharjoitukset lämmittävät kehoa ja vapauttavat mieltä. Liikunnan endorfiinit auttavat myös pitämään mielialan korkealla.

Kolmas keino kirkastaa syksyistä arkeamme on ympäröidä itsemme mukavilla ja iloisilla asioilla. Voimme somistaa kotiamme syyskoristeilla ja kynttilöillä, joista saamme lämpöä ja valoa pimeisiin iltoihin. Myös lempimusiikin kuunteleminen ja nauramisesta nauttiminen läheisten kanssa auttavat mielestä poistamaan syksyn harmauden.

Mutta entä jos haluamme kokea iloa myös ulkona liikkuessamme? On totta, että harmaus voi joskus olla aika ajoin uuvuttavaa, mutta tämä on juuri oikea hetki ottaa luonnosta kaikki irti. Syksyinen luonto tarjoaa upeita värejä ja tunnelmia, jotka voimme vain nähdä tähän vuodenaikaan. Pukeutumalla lämpimästi ja lähtemällä ulkoilemaan saamme raikasta ilmaa ja liikunnan lisäksi myös auringonvaloa. Aurinkoisina syyspäivinä kannattaa myös hyödyntää niitä ja suunnata esimerkiksi pienelle retkelle metsään tai järven rannalle.

Lopuksi, aina ei ole helppoa kääntää huonon sään aiheuttamaa harmautta iloksi. Silloin on hyvä muistuttaa itselleen, että harmaat päivät eivät kestä ikuisesti, ja pian taas on aurinkoisempia aikoja. Tässäkin tilanteessa asenne ja positiivinen ajattelu auttavat meitä kestämään harmauden.

Syksyllä saamme mahdollisuuden hidastaa vauhtia ja nauttia pienistä asioista. Se on aika luovuttaa kesän huolettomuus ja keskittyä sisäisiin puuhiin. Syksy on myös aikaa kiitollisuudelle ja huomion kiinnittämiselle ympärillämme oleviin kaunoihin asioihin. Kaikki nämä asiat auttavat meitä kääntämään päivän harmauden säteileväksi iloksi.

Joten annetaan harmaan sään tulla ja mennä, mutta pidetään mieli valoisana ja täynnä iloisia ajatuksia. Sillä loppujen lopuksi syksykin on vain yksi vuodenajan kohta ja jokaisella vuodenajalla on oma kauneutensa. Nautitaan siis tästä hetkestä ja annetaan harmauden säteillä ilona ympärillemme.


Satunnainen:


Vastaavia: