10456 latausta vuorokaudessa
8745 artikkelia

2023/03/19

#Venäjä’n #terroristijärjestö’n Wagner Groupin perustaja #JevgeniPrigozin kertoo että venäläinen palkkasotilasryhmä aikoo lisätä rekrytointiaan 30 000:lla toukokuun puoliväliin mennessä.

Prigozhin lisäsi, että Wagnerin #rekrytointikeskukset jotka hänen mukaansa on avattu viime viikolla 42 kaupungissa eri puolilla Venäjää, palkkaavat 500-800 ihmistä päivässä.

Hän ei esittänyt todisteita väitteidensä tueksi.

#Kremlin hallitsema palkka-#terroristijoukko on auttanut Venäjän armeijaa yrittäessään valloittaa Ukrainan itäisen #Bakhmut’in kaupungin #Moskova’n yrittäessä lujittaa otettaan koko #Donetsk’in alueella – josta noin puolet se itse hallitsee tällä hetkellä.

Kuitenkin Institute for the Study of War (#ISW) sanoi arviossaan 16. maaliskuuta, että #Wagner-ryhmän hyökkäys Bakhmutiin “näyttää lähestyvän kulminaatiota”.

“Viime vuoden toukokuusta lähtien 20 000-30 000 Wagnerin joukkoja ja tavallisia venäläisjoukkoja on kuollut ja haavoittunut pelkästään Bakhmutin ympäristössä – valtava määrä sotilaita kuollut noin 25 kilometrin pituiselle alueelle jossa ovat yrittäneet edetä”, Britannian sotilaallinen neuvonantaja Ian Stubbs sanoi 15. maaliskuuta.

Ukrainan #parlamentti tunnusti 6. helmikuuta Wagnerin kansainväliseksi #rikollisjärjestö’ksi ja kehotti ulkomaisia hallituksia tekemään samoin.

USA:n valtiovarainministeriö nimesi Wagner-ryhmän palkkasotilaat “merkittäväksi kansainväliseksi rikollisjärjestöksi” ja määräsi sanktioita sen maailmanlaajuiselle tukiverkostolle 26. tammikuuta.


Satunnainen:


Vastaavia: