13131 latausta vuorokaudessa
10174 artikkelia

Venäjän #ulkoministeriö’n tiedottaja Marija #Zaharova on ilmoittanut Venäjän olevan valmis neuvottelemaan sodan lopettamisesta #Ukraina’n kanssa. Hän kuitenkin samalla hylkää Ukrainan presidentin Volodymyr #Zelensky’in esittämän listauksen rauhanehdoista. Zaharova korostaa Venäjän olevan avoinna lännen ja Ukrainan vakaville ehdotuksille sodan ratkaisemiseksi, mutta hän ei voi hyväksyä uhkailevaa kieltä.

Zaharova myös tuomitsee Ukrainan viranomaiset siitä, että he eivät ole halukkaita istumaan #neuvottelupöytä’än. Hänen kommenttinsa seuraavat Ukrainan ulkoministerin #DmytroKuleban’in twiittiä, jossa hän kertoo keskustelevansa #Kiina’n ulkoministerin kanssa Zelenskyin rauhanehdoista.

Zelenskyin esittämä 10 kohdan lista sisältää muun muassa vaatimuksia #sotavanki’en ja Venäjälle karkotettujen lasten palauttamisesta, Venäjän sotarikollisten tuomitsemisesta ja Ukrainalle kuuluvien alueiden palauttamisesta. Zaharova kutsuu listaa “pelkäksi joukoksi uhkavaatimuksia, jotka ovat irrallaan todellisuudesta”.

Zaharova sanoo Venäjän haluavan sille asetettujen pakotteiden poistamista ja Venäjän pakkoliittämien alueiden kansainvälistä tunnustamista. Näillä alueilla hän tarkoittaa #Luhansk’ia, #Donetsk’ia, #Herson’ia, #Zaporižžja’a ja #Krim’iä. Lisäksi hän toistaa Kremlin vaatimuksia Ukrainan #demilitarisoimisesta ja “#denatsifioinnista”.

Ukrainan presidentti Zelenskyi on helmikuussa toistanut, ettei hän suostu neuvottelemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, sillä hän ei näe Putinissa henkilöä, jolle puhua.


Satunnainen:


Vastaavia: