10134 latausta vuorokaudessa

8507 artikkelia

2023/04/01

Tämä merkitsee Venäjän vaikutusvallan heikkenemistä alueella ja sen strategisten intressien uudelleenarviointia. Venäjä ei voi pitää #Suomea enää kynnysmattonaan.

Venäjän kannalta on ollut tärkeää pitää Suomi NATOn ulkopuolella ja tämän takia #Venäjä onkin seurannut tarkkaan Suomen NATO-mielipiteitä. Venäjä on käyttänyt erilaisia keinoja, kuten #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista, estääkseen #Suomen NATO-jäsenyyden toteutumisen. Näiden keinojen käyttö on nyt kuitenkin tullut päätökseen.

Vielä muutamat #HaittaIsänmaalliset ja #Idänmieliset vailla järkeä olevat kansalaiset leikkivät kurahaalareissa kutsuen itseään #Valkohaalarit-nimellä – sama porukka myös järjestää #Kansalaiskävely-nimityksellä omia disinformaatio reippailujaan kaupunkin keskustoissa.

Suomen ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Matti Pesu arvioi, että Venäjän tavoite oli pitää Suomi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta. Pesun mukaan Suomen Nato-jäsenyys voisi johtaa venäläisten Suomi-kuvan muuttumiseen negatiiviseksi. Tämä saattaa johtaa disinformaatio- ja mediavaikuttamisen lisääntymiseen – joka on suunnattu venäläiselle “kotiyleisölle”.

On kuitenkin epätodennäköistä, että Venäjä käyttäisi Suomen Nato-jäsenyyden estämiseksi voimakeinoja, kuten #hybridihyökkäyksiä tai taloudellista painostusta. Tämä johtuu siitä, että Suomen Nato-jäsenyys ei horjuta Venäjän perusturvallisuutta millään tavalla. Venäjän kannalta oli kuitenkin tärkeää, että sen naapurimaa pysyisi mahdollisimman kaukana Naton vaikutusvallasta.

Suomen Nato-jäsenyys on tärkeä askel Suomen turvallisuuden ja vakauden takaamiseksi. Se tuo Suomelle #turvaa ja #varmuutta haastavassa #kansainvälisessä #turvallisuustilanteessa. Vaikka Venäjä vastustaa voimakkaasti Suomen Nato-jäsenyyttä, sen käyttämät keinot eivät todennäköisesti ole voimakeinoja, vaan enemmänkin #disinformaatio- ja #mediavaikuttamista.

Suomen kansa on valinnut haluavansa olla voittajien puolella – 99,97% Suomalaisista halusi liittyä NATO:on, koska vain 0,03% vastusti NATO-jäsenyyttä vahvasti tunnistautuen.


Satunnainen:


Vastaavia: