Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Putinisti-aktivisti #ElenaKolbasnikova sai #Saksa’ssa 900 euron sakot

2023/06/07

Hän yritti todistella että Venäjä oli oikeutettu hyökkäämään Ukrainaan – ja meidän suomalaiset idänmaalliset ulisee että mitään ei saisi sanoa – vapaampaa täällä on kuin muualla maailmassa.

Kolbasnikovaaa syytettiin rikosten oikeuttamisesta. Bild-lehden mukaan toinen tutkinta on myös käynnissä Kolbasnikovaa vastaan – naista epäillään telttojen ja radioiden luovuttamisesta Venäjän sotilaille. Tämän vuoksi hän voi saada jopa viiden vuoden vankeustuomion, kertoo Novaya Gazeta.

Saksan viranomaiset määräsivät Kolbasnikovalle sakot, koska hän oli oikeuttanut Venäjän sotatoimia Ukrainaa vastaan. Saksan oikeusjärjestelmän mukaan rikosten oikeuttaminen on rikos, josta voi seurata sakkoja tai jopa vankeustuomio.

Kolbasnikova on tunnettu putinisti-aktivisti, ja hän on aiemmin ilmaissut tukensa Venäjän toimille Ukrainassa. Hän on myös osallistunut avustustoimintaan, jonka tarkoituksena on tukea Venäjän joukkoja. Tämän toiminnan seurauksena häntä vastaan on käynnistetty toinen tutkinta, joka koskee telttojen ja radioiden luovuttamista Venäjän sotilaille.

Jos Kolbasnikova todetaan syylliseksi telttojen ja radioiden luovuttamiseen, hän voi saada jopa viiden vuoden vankeustuomion. Tämä osoittaa, että Saksan viranomaiset suhtautuvat vakavasti kaikkiin toimiin, jotka voivat tukea Venäjän toimintaa Ukrainassa.

Ukrainan ja Venäjän välinen sota on jatkunut jo useita vuosia, ja se on aiheuttanut suurta kärsimystä ja tuhoa Ukrainan väestölle. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet Ukrainassa ja pyrkinyt löytämään rauhanomaisen ratkaisun sotaan.

Saksan sakot ja Kolbasnikovalle mahdollisesti langetettava vankeustuomio osoittavat, että Saksan viranomaiset eivät hyväksy toimia, jotka oikeuttavat tai tukevat Ukrainaa vastaan käytävää sotaa. Tämä lähettää selkeän viestin siitä, että kansainvälista oikeutta ja rauhaa on suojeltava, ja että Venäjän toiminta Ukrainassa on vastoin kansainvälisiä normeja ja sopimuksia.