12044 latausta vuorokaudessa
9877 artikkelia

Saksan puolustusministeri Pistorius: “Ukraina on itsenäinen valtio – rauhanneuvottelujen aika ja ehdot ovat Ukrainan päätettävissä, ei meidän.”

Saksan puolustusministeri, Peter Pistorius, vahvisti eilen Saksan sitoutumisen Ukrainan tukemiseen ja korosti Ukrainan itsemääräämisoikeutta rauhanneuvottelujen suhteen. Pistorius totesi, että Ukrainalla on täysi oikeus päättää, milloin ja millä ehdoilla se haluaa käydä rauhanneuvotteluja.

“Ukraina on suvereeni valtio, ja meidän velvollisuutemme on auttaa sitä niin kauan kuin tarvitaan”, Pistorius painotti. “Emme voi määritellä Ukrainan puolesta rauhanneuvottelujen aikataulua tai ehtoja. Tämä on yksinomaan Ukrainan päätettävissä.”

Saksan puolustusministerin lausunnot korostavat Saksan vankkaa sitoutumista Ukrainan tukemiseen ja osoittavat, että Saksa kunnioittaa Ukrainan itsemääräämisoikeutta. Pistorius muistutti myös, että Saksan tehtävä on tarjota apua ja tukea Ukrainalle sen pyrkiessä saavuttamaan rauhanomaisen ratkaisun Venäjä’n raukkamaiselta hyökkäykseltä.

Ukraina on pitkään kamppaillut itäisten alueidensa kanssa kun Venäjä on hyökäännyt ja sota on aiheuttanut vakavia inhimillisiä kärsimyksiä ja taloudellista haittaa maalle. Kansainvälinen yhteisö on tukenut Ukrainaa sen pyrkiessä ratkaisemaan tilanteen neuvotteluteitse.

Saksan rooli tässä sodassa on ollut merkittävä. Saksa on ollut aktiivinen diplomaattisissa ponnisteluissa ja on toiminut tärkeänä välittäjänä osapuolten välillä. Saksan hallitus on myös tarjonnut humanitaarista apua ja sotilastukea Ukrainalle.

Pistoriusin lausunnot korostavat Saksa’n jatkuvaa sitoutumista Ukraina’n rauhaan ja vakauttamiseen. Ne heijastavat myös kansainvälisen yhteisön yleistä näkemystä, että Ukrainan tulevaisuus on ratkaistava Ukrainan itsensä johdolla, kunnioittaen sen suvereeniutta ja päätäntävaltaa.


Satunnainen:


Vastaavia: