10299 latausta vuorokaudessa

8587 artikkelia

2023/07/21



Venäläinen disinformaatio on taktiikka, joka on herättänyt laajaa keskustelua maailmanlaajuisesti. Se on strategia, joka pyrkii levittämään harhaanjohtavaa tietoa ja luomaan sekaannusta, jotta saavutetaan tiettyjä tavoitteita. Vaikka disinformaatioon liittyvät säännöt ovat moninaiset ja monimutkaiset, tässä artikkelissa esitellään 15 sääntöä, jotka ovat usein yhdistettyjä venäläiseen disinformaatioon.

1. Kiellä se

Yksi keskeinen taktiikka venäläisessä disinformaatiossa on kiistää syytökset tai väitteet, jotka liittyvät harhaanjohtavaan toimintaan. Tämä voi luoda epävarmuutta ja epäselvyyttä vastaanottajien mielissä.

2. Syytä muita siitä, mitä itse teet

Venäläinen disinformaatio pyrkii usein kääntämään huomion pois itsestään syyttämällä muita samankaltaisista teoista tai väärinkäytöksistä.

3. Demonisoi uhri

Disinformaation levittäjät pyrkivät mustamaalaamaan tai demonisoimaan niitä, joihin heidän taktiikkansa kohdistuu. Tämä auttaa vähentämään uhrien uskottavuutta ja tukee harhaanjohtavan kertomuksen leviämistä.

4. Pelaa uhriroolia, vaikka olisit itse selvästi tekijä

Joskus venäläinen disinformaatio yrittää kääntää tilanteen siten, että he näyttävät itse uhreilta, vaikka he ovat itse aiheuttaneet ongelmat tai rikkomukset.

5. Tunne kohdeyleisösi

On tärkeää ymmärtää kohdeyleisösi, jotta voit kohdistaa harhaanjohtavan viestin juuri heidän kiinnostuksenkohteidensa ja huolenaiheidensa mukaan.

6. Jos et pysty vakuuttamaan, sekoita

Kun disinformaatio ei saavuta haluttua vaikutusta, pyritään sekoittamaan vastaanottajien mieliä ristiriitaisilla viesteillä ja tietojen tulkinnan vaikeuttamisella.

7. Levitä ei yhtä, vaan monta valhetta luodaksesi mahdollisimman paljon sekaannusta

Useiden valheiden levittäminen voi aiheuttaa enemmän hämmennystä ja vaikeuttaa totuuden erottamista valheista.

8. Kannusta muita levittämään valheitasi

Disinformaation levittäjät voivat motivoida muita ihmisiä levittämään vääriä tietoja, mikä tekee harhaanjohtavasta sisällöstä laajemmin levinneen.

9. Absurdi propaganda auttaa tekemään hienovaraisemmista valheista uskottavampia

Esittämällä uskomattomia tarinoita tai teorioita voidaan tehdä hienovaraisemmat valheet näyttämään uskottavammilta ja luotettavammilta.

10. Jos kiistäminen vaikeutuu, käytä “whataboutismia”

“Whataboutism” tarkoittaa vastata syytöksiin kysymällä vastakysymyksiä tai syyttämällä muita vastaavista teoista. Tällä tavoin disinformaation levittäjät voivat vähentää syytösten painoarvoa.

11. Vahvista kaikki äänet, jotka tukevat kertomustasi

Disinformaation levittäjät pyrkivät vahvistamaan ja levittämään kaikkia niitä ääniä ja lähteitä, jotka tukevat heidän harhaanjohtavaa kertomustaan.

12. Toista kertomuksiasi niin monta kertaa kuin mahdollista, jotta yleisösi voi toistaa niitä muistamalla ne ulkoa

Toistaminen voi auttaa juurruttamaan valheelliset kertomukset vastaanottajien mielessä, jolloin he voivat toistaa niitä eteenpäin.

13. Huomioi, että vähemmän informoidut ihmiset ovat alttiimpia disinformaatiolle

Tietämättömyys tai vähäinen tietämys tietyistä aiheista tekee ihmisistä alttiimpia disinformaation levittämiselle ja uskomiselle.

14. Kun sepitetty sisältö herättää tunteita, ihmiset levittävät sitä vielä enemmän

Tunteet voivat voimistaa sisällön leviämistä verkossa, joten disinformaation levittäjät pyrkivät usein herättämään voimakkaita tunteita vastaanottajissaan.

15. Tee yleisöstäsi erityinen siten, että he ovat hyvin informoituja, kun taas muut ovat vain “mädäntyneitä länsimaisia lampaita”

Disinformaation levittäjät pyrkivät luomaan yleisöilleen kuvaa, että he ovat muita paremmin perillä “todellisista tapahtumista”, mikä lisää heidän omakuvansa vahvuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

On tärkeää tunnistaa ja olla tietoinen venäläisen disinformaation taktiikoista, jotta voimme tehokkaammin vastustaa ja torjua harhaanjohtavaa informaatiota.


Satunnainen:


Vastaavia: