11794 latausta vuorokaudessa
9823 artikkelia


Kesäkuun hellepäivänä Kremlin tiedottaja ilmoitti venäläisestä käännekohdasta, joka sai maailman hämmästymään ja nauramaan. Venäjän viranomaiset ilmoittivat lopettavansa rikosoikeudenkäynnin Evgeni “Tšili” Prigozhinia vastaan ja päästävänsä Wagnerin joukot leireilleen. Mutta tässä ei vielä kaikki – Prigozhin itse matkaa Valko-Venäjälle pussailemaan uuden poikaystävänsä kanssa – kyseessä tietenkin Lukashenko joka nyt pettää Putin’ia!

Kremlin tiedotteen mukaan Wagnerin sotilaat, jotka eivät osallistuneet kapinaan, voivat solmia sopimuksen puolustusministeriön kanssa. Niille, jotka olivat mukana, luvataan vapautus vainoamisesta. Voisiko tämä olla Vladimir Putinin nerokas tapa yhdistää huumorintaju ja oikeustaju?

Prigozhin, jota pidetään Venäjän vastineena Bond-pahiksille, ei aio jäädä laakereilleen lepäämään. Sen sijaan hän suuntaa Valko-Venäjälle. Onko tässä takana uusi salaoperaatio, vai aikooko Prigozhin ehkä avata ravintolan Minskissä? Kuka tietää!

Wagnerin joukot, jotka eivät sekaantuneet kapinaan, saavat nyt ainutlaatuisen tilaisuuden jatkaa uraansa Venäjän puolustusvoimissa. Kuvitelkaa sitä! Voit olla tavallinen Wagnerin taistelija aamulla ja pätevä sotilas iltapäivällä. Ehkäpä tämä on uusi tapa kouluttaa joukkoja – ensin vallankumousyritys ja sitten sopimus puolustusministeriön kanssa. Ainakin se varmasti pitää sotilaat varpaillaan!

Lupaus siitä, ettei kapinaan osallistuneita vainota, tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta. Onko tämä venäläinen versio “puhuva kello” -vitsistä? “Mitä tulee sotilaisiin, jotka kapinoivat, heidän saavuttamansa vapaus tarkoittaa todennäköisesti sitä, että heitä ei vainota – ainakaan seuraavat viisi minuuttia!” Olemmeko päässeet vitsailemaan Kremlin kustannuksella?

Kansainvälinen yhteisö on ottanut tiedon vastaan hämmästyneenä. Yksi kommentoija totesi: “Vladimir Putin on kuin venäläinen stand-up-koomikko – hän saa meidät nauramaan ja huolestumaan samalla kertaa.” Toivottavasti tämä käännös kelkassa ei ole merkki pahenevasta huumorintajusta valtakunnan johdossa.

Yhtä kaikki, tämä uutinen on varmasti herättänyt hymyjä monien kasvoille. Ehkäpä tällainen kepeämpi lähestymistapa oikeusjärjestelmään voi auttaa luomaan yhteisymmärrystä ja vähentämään jännitteitä. Tai sitten tämä on vain Venäjän tapa pitää meidät kaikki varpaillamme ja epätietoisina siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Loppujen lopuksi tämä venäläinen käänne on kuin suoraan vitsikirjasta – vain aika näyttää, onko se hyvä vai huono vitsi. Pysykää kanavalla, sillä tämän farssin seuraava näytös voi olla yhtä yllättävä kuin se edellinenkin.


Satunnainen:


Vastaavia: