12359 latausta vuorokaudessa
9949 artikkelia



Tänään maailma saa nauraa makeasti, kun Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ja hänen sotilaallinen valtuuskuntansa päättivät lähteä matkalle kohti Pohjois-Korean pääkaupunkia Pjongjangia. Mutta ei hätää, ei kyseessä ole maailmansodan ennakkotiedot, vaan sotilaallinen valtiovierailu, joka liittyy Korean sodan aseleposopimuksen 70-vuotispäivään. Sehän on juhlan paikka!

Venäjän ja Pohjois-Korean yhteys on ollut melko hiljainen viime aikoina, mutta nyt he ovat vihdoin yhdistäneet voimansa juhlistaakseen tätä historiallista hetkeä. Ja kun Venäjä saapuu Pohjois-Koreaan, myös Kiina lähettää oman valtuuskuntansa paikalle keskiviikkona. Näyttää siltä, että juhlista tulee yhtä suuri spektaakkeli kuin K-pop-konsertti!

On sanomattakin selvää, että Shoigu matkaa maastopuvussa, sillä eihän sotilasministeri voi saapua juhlalliselle valtiovierailulle tavallisissa arkivaatteissa. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin kanssa käytävät neuvottelut ovat varmasti hyvin mielenkiintoisia, ja Shoigu saattaa jopa joutua vetämään esiin jotain erityistä taikatemppua, jotta tunnelma pysyy rentona.

AFP kertoo, että tämä on ensimmäinen valtiovierailu Pohjois-Koreassa sen jälkeen, kun maa sulki rajansa koronapandemian vuoksi. Voin vain kuvitella, kuinka Kim Jong-un on odottanut tätä hetkeä jännittyneenä ja kaivannut johtajakollegojen yllätysvierailuja, joilla hän voi huvittaa itseään ja unohtaa hetkeksi poliittiset paineet.

Vaikka aseleposopimuksen 70-vuotispäivä on juhlallinen hetki, en voi olla nauramatta ajatukselle siitä, kuinka Pohjois-Korean arvokkaan ja suljetun järjestelmän keskelle ilmestyy venäläisiä sotilaita ja kiinalaisia diplomaatteja. Voisiko tästä tulla uusi muoti, jossa maailman johtajat tekevät yllätysvierailuja toistensa luokse?

Kuvitelkaapa Putin pölähtämässä Pjongjangiin tai Kim Jong-un vierailemassa Kreml’issä! Siitä vasta kansainvälinen mediaspektaakkeli syntyisikin.

Vaikka tilaisuus on juhlava, on myös tärkeää muistaa vakavampi puoli. Korean sota oli traaginen ja verinen konflikti, joka vaikutti miljoonien ihmisten elämään. Aseleposopimuksen 70-vuotispäivä tarjoaa mahdollisuuden muistella menneitä ja keskustella tulevaisuuden näkymistä rauhanomaisemmissa merkeissä.

Mutta tänään nautitaan naurusta ja kuvitellaan, kuinka sotilaalliset valtuuskunnat nauttivat kimchistä ja borscht-keitosta yhdessä, kun kansainvälinen yhteisö seuraa tilanteen kehittymistä hymy huulillaan. Pohjois-Korea, valmistaudu – Shoigu saapuu, ja maailma nauraa!


Satunnainen:


Vastaavia: