9606 latausta vuorokaudessa

7688 artikkelia

2023/08/23

Suomen pääministeri Petteri Orpo saapui Kiova’an 23. elokuuta ennen Ukrainan itsenäisyyspäivää.

“Suomi on luotettava puolustaja normaalille elämälle Euroopassamme ja sääntöihin perustuvalle kansainväliselle järjestykselle”, Zelenskyi kirjoitti Telegramissa.

Orpo totesi, että hänen maansa tuki Ukrainalle ja sen suvereniteetille, itsenäisyydelle ja alueelliselle koskemattomuudelle jatkuu pitkällä aikavälillä.

Yhteisessä lehdistötilaisuudessa Zelenskyn kanssa Orpo kertoi hallituksensa valmistelevan 18. puolustuspakettiaan Ukrainalle, ja yksityiskohdat julkaistaan tällä viikolla.

Suomen 17. sotilasapupaketti Ukrainalle ilmoitettiin 6. heinäkuuta ja sen arvo oli noin 105 miljoonaa euroa (114 miljoonaa dollaria).

Suomen yleinen tuki Ukrainalle on yli 1,7 miljardia euroa (1,84 miljardia dollaria) Suomen hallituksen lehdistötiedotteen mukaan.

Lehdistötiedote lisäsi, että “Ukraina on Suomen suurin kumppanimaa kehitysyhteistyössä, ja Suomi valmistautuu maan jälleenrakentamiseen”.

Pääministeri vieraili asumisyksiköissä Irpinissä, jotka oli rakennettu suomalaisen hankkeen kautta ja tarjoavat majoituksen 200 ukrainalaiselle, jotka ovat menettäneet kotinsa hyökkäyksen alusta lähtien.

Kesäkuussa Suomen parlamentti valitsi keskustaoikeistolaisen poliitikon pääministeriksi korvaten Sanna Marinin, jonka keskustavasemmistolainen puolue sijoittui kolmanneksi maan huhtikuun yleisvaaleissa. Marin vieraili Kiovassa maaliskuussa 2023.

Orpo liittyi Liettuan presidentti Gitanas Nausėdaan ja Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousaan, jotka saapuivat myös pääkaupunkiin 23. elokuuta.

Vierailuja ei ilmoitettu etukäteen turvallisuussyistä.


Satunnainen:


Vastaavia: