Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 42608 latausta vuorokaudessa.


2367 artikkelia

2023/09/15

Suomen hallitus on tehnyt kovan päätöksen, joka saa autokauppiaiden hymyilemään ja terroristit tuskailemaan. Valtio on päättänyt pistää luukut kiinni terroristivaltion autoilta, ja päätös perustuu EU-komission upeaan viikko sitten esittämään tulkintasuositukseen. Tämä päätös on kuin balsamia suomalaisten sieluille ja samalla vähentää terroristeille mahdollisuuksia kiertää Venäjä-vastaisten pakotteiden tiukkaa otetta.

On sanottu, että naapurimaat Viro, Latvia ja Liettua tekivät samanlaisen päätöksen aiemmin tällä viikolla. Näyttää siltä, että Baltian maiden yhteispeli on nyt siirtynyt autokauppaan!

Kesäkuussa EU päätti 11. pakotepaketistaan, joka keskittyy Venäjän pakotteiden vahvistamiseen ja niiden kiertämisen estämiseen. Tämä on kuin jalkapallon MM-kisojen finaali, mutta paljon tärkeämpää! Ulkoministeriössä on ilmeisesti nyt jalkapallon sijaan pelattu venäläisten yritysten kiertämispeliä.

Tulli, joka on ollut tässä koko hulabaloon ytimessä, kertoo EU-komission lausunnon koskevan artiklaa 3i, joka säätelee Venäjä’ltä tuotavien ajoneuvojen kohtaloa. Lausunto on kuin kultajyvä, jolla EU-maat tekevät päätöksensä pakotteiden valvonnan suhteen. Jännitys tiivistyy!

Komission suosituksen mukaan ei ole merkitystä sillä, onko Venäjälle rekisteröity auto vain yksityiskäytössä vai onko se liiketoiminnassa. Kaikki Venäjältä tuotavat autot, jotka löytyvät pakotteiden liitteestä XXI, ovat täysin kiellettyjä. Tämä on kuin automaailman musta lista, ja terroristit ovat varmasti pettyneitä, kun heidän suosikkiautonsa ovat siinä mukana.

Tulli on myös muistuttanut, että EU:n asettamat pakotteet kieltävät yli 1,9 litran polttomoottoreilla varustettujen henkilöautojen, matkailuautojen ja maastoajoneuvojen, sekä hybridi- ja täyssähköautoisten henkilöautojen viennin Venäjälle ilman arvorajaa. Toisin sanoen, kaikki autot ovat samassa veneessä, ja tervetuloa sähköinen tulevaisuus!

Pakotteissa oli kuitenkin pieni siirtymäaika niille autoille, joiden arvo oli enintään 50 000 euroa ja joiden kauppasopimus tehtiin ennen pakotteiden voimaantuloa. Siirtymäaika päättyy syyskuun 25. päivä, joten nyt on viimeinen hetki viedä nekin autot Venäjälle.

Kun Suomi tekee päätöksen kuten tämä, voimme vain toivoa, että terroristivaltio ottaisi oppia ja lopettaisi pahojen tekojensa tukemisen. Ja ainakin tiedämme, että suomalaiset autot pysyvät turvallisesti terrorismin ulottumattomissa. Hyvä Suomi!