Etusivu > #Trump’in vaaralliset #maahanmuutto’pelot #USA:ssa – puheet kuin #natsi-#Saksa’ssa!

2023/11/20 08:11

Lukuaika: 2 minuuttia

Trumpin vaaralliset maahanmuuttopelot – Amerikan politiikka vaipumassa menneisyyden varjoon.

Donald Trump on jälleen kerran nostanut päätään poliittisella näyttämöllä, tällä kertaa Texas’issa, aivan Meksiko’n rajalla. Hänen vaaralliset lupauksensa tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, jos hänet valitaan uudelleen presidentiksi, ovat kuin myrkkyä USA:n yhteiskunnalle.

Trump syyttää presidentti Joe Biden’ia rajaturvallisuuden heikkenemisestä, mutta unohtaa mainita oman hallintonsa vastuun samassa asiassa. Hän puhuu “roistojoukoista” vyöryvän maahan, ikään kuin kaikki siirtolaiset olisivat automaattisesti rikollisia. Trump uhkaa ottaa rajan haltuunsa ja tehdä siitä historian turvallisimman rajan, mutta tällainen retoriikka on vain pelottavaa kansan manipulointia.

Viime viikkojen aikana Trump on toistuvasti levittänyt kauhistuttavia maahanmuuttolinjauksiaan, syyttäen siirtolaisia Yhdysvaltojen ongelmista ja väittäen heidän “myrkyttävän yhdysvaltalaisten veren”. Tämä ei ole pelkästään valheellista, vaan myös vaarallista ja vastuutonta.

Trumpin puheissa kuultiin sunnuntaina Texasissa suoranaista vihan lietsontaa, kun hän leimasi jotkut maahanmuuttajat “vihollisiksi”. Lisäksi hän ennusti, että maassa olisi 15 miljoonaa paperitonta maahanmuuttajaa Bidenin ensimmäisen toimikauden loppuun mennessä. Näiden sanojen tarkoitus ei ole rakentava keskustelu, vaan pelon ja vihan lietsominen.

Republikaanien jatkuva keskittyminen raja-asioihin on johtanut ankaraan kritiikkiin Bidenin hallintoa kohtaan. Mutta sen sijaan, että tarjoaisivat rakentavia ratkaisuja, he päätyvät vain vihaiseen retoriikkaan ja syyttelyyn.

Demokraatit ovat oikeutetusti huolissaan Trumpin maahanmuuttopolitiikan vaikutuksista. Illinoisin kuvernööri J. B. Pritzker on jopa verrannut Trumpin kielenkäyttöä ja maahanmuuttolinjauksia 1930-luvun Saksaan ja natsien nousuun. Tämä vertaus on äärimmäisen vakava ja heijastaa sitä pelkoa, että Amerikka voisi ajautua kohti synkkää menneisyyttä, jos Trumpin politiikka saa tuulta alleen.

Trumpin puheiden korostaminen on nyt osa Joe Bidenin ja demokraattisen puolueen viestintää, koska entinen presidentti näyttää olevan yhä todennäköisemmin republikaanien presidenttiehdokas vuonna 2024. Amerikan tulevaisuus on vaakalaudalla, kun politiikka muuttuu vihamieliseksi ja vastuuttomaksi. On aika herätä ja vastustaa tällaista vaarallista retoriikkaa, ennen kuin se vie maan pimeälle polulle.