10015 latausta vuorokaudessa

8059 artikkelia

2024/04/15

Retrotyylillä on vankat juuret menneisyydessä, mutta se on taas vahvasti pinnalla tämän päivän muodissa. Erityisesti kestosuosikiksi noussut retrohenkinen tyyli on vienyt sydämet hurmaavalla ilmeellään. Tyyliä nähdään niin vaatteissa, sisustuksessa kuin jopa musiikissa. Mikä tekee tästä nostalgisesta tyylisuunnasta niin houkuttelevan?

Retrotyylin vetovoima piilee sen kyvyssä yhdistää menneen ajan tunnelma ja ajattomuus moderniin aikaan. Tyyli tuo mukanaan lämpöä ja läheisyyden tunnetta, jotka ovat erittäin tärkeitä nykypäivänä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Sen juuret löytyvät erityisesti 50- ja 60-luvuilta, jolloin ihmiset kaipasivat vaihtelua sotien jälkeisen ajan ahdistavasta ilmapiiristä. Nyt tätä tunnelmaa halutaan jälleen luoda ja tätä tarvetta vastaan retrotyyli on vastaus.

Jos pukeudut tähän tyyliin, hyvänä nyrkkisääntönä toimii se, että ”vähemmän on enemmän”. Suosi siis pelkistettyjä, mutta laadukkaita vaatteita ja asusteita. Vanhan ajan tyyliin sopivat esimerkiksi A-linjaiset mekot, pallokuvioinen kietaisumekko tai yksinkertainen polvipituinen hame. Värit voivat olla rohkeita ja kirkkaita, mutta hillityllä tavalla. Korostetut vyötäröt, taskut ja röyhelöt tuovat lisää retrohenkeä asuun kuin asuun. Miehille taas tyypillistä retrotyyliä edustavat kuviolliset paidat ja farkut, polvipituiset housut sekä hatut ja solmiot.

Myös sisustuksessa retrotyyli näkyy vahvasti. Monelle se tarkoittaa vanhojen esineiden käyttöä uudessa kodissa, ja sama tahto palata juurille näkyy myös kierrätyksessä ja ekologisuudessa. Retrohenkisten esineiden huolellinen valinta yhdessä modernin sisustuksen kanssa luo kodista ainutlaatuisen ja persoonallisen tunnelman. Yksityiskohtia kerätään eri vuosikymmeniltä ja niitä yhdistellään rohkeasti. Myös kasvit, kuten saniaiset ja kaktuksia, sopivat mainiosti retrotyyliseen sisustukseen.

Retrotyyliä mukaileva musiikki kuuluu olennaisena osana kokonaisuuteen. Monet 50- ja 60-luvun ikoniset artistit ja kappaleet ovat edelleen ajattomia ja niitä kuunnellessa voi tuoda ripauksen menneen ajan tunnelmaa nykypäivään. Jazz, rock’n’roll ja soul-musiikki ovat tyypillisiä esimerkkejä retrohenkisestä musiikista.

Retrotyyli puhuttelee monia, sillä se ei ole pelkästään muotia, vaan elämäntapa ja tapa kunnioittaa menneitä aikoja. Se tuo läheisyyttä ja lämpöä nykyajan hektiseen elämään. Inhimmillisyyden kaipuu ja nostalgiset tunteet ovat nostaneet retrotyylin valokeilaan. Eikä ihme, sillä tällä ilmeellä jokainen voi tuoda esille omaa persoonallisuuttaan ja nostalgisia muistojaan. Joten rohkeasti vain sekoittamaan menneitä ja nykyisyyttä – hurmaava retrotyyli on täällä jäädäkseen.


Satunnainen:


Vastaavia: