10081 latausta vuorokaudessa

8097 artikkelia

2024/04/16

Vuoden 2021 ensimmäinen kuukausi on ollut ennätysvauhdikas henkilöautojen myynnin suhteen. Suomessa rekisteröitiin tammikuun aikana yli 18 000 uutta henkilöautoa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin yhden kuukauden aikana.

Suomalaisten halu hankkia uusi auto ei ole laantumassa, vaikka pandemia on vaikuttanut taloudelliseen tilanteeseen negatiivisesti. Autoala on kuitenkin selvinnyt pandemia-ajasta yllättävänkin hyvin, ja tammikuun myyntilukemat kertovat, että suomalaiset ovat edelleen valmiita investoimaan uuteen autoon.

Tammikuun myyntiennätystä selittää osittain se, että suuret autovalmistajat ovat tuoneet markkinoille uusia mallistoja, jotka ovat herättäneet suurta kiinnostusta kuluttajien keskuudessa. Esimerkiksi sähköautojen suosio on kasvanut merkittävästi, kun yhä useammat kuluttajat haluavat tehdä ympäristöystävällisempiä valintoja.

Myös suomalaisten autojen ikärakenne vaikuttaa myynnin ennätysvauhtiin. Keskimääräinen ikä henkilöautolla Suomessa on lähes 11 vuotta, mikä tarkoittaa sitä, että yhä useammat autot ovat saavuttaneet käyttöikänsä päätepisteen. Tämä aiheuttaa tarvetta uuden auton hankinnalle, mikä näkyy myös myyntiluvuissa.

Suomen autokannan uudistaminen on tärkeää myös ympäristön kannalta. Vanhemmat autot ovat usein enemmän saastuttavia ja kuluttavat enemmän polttoainetta kuin uudet autot, joten uusien autojen hankkiminen vaikuttaa myönteisesti myös ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Kuluttajien kiinnostus uusiin autoihin näkyy myös siinä, että yhä useammat ovat valmiita hankkimaan uuden auton rahoituksella. Rahoitusyhtiöiden tarjoamat edulliset autolainat tekevät uuden auton hankinnasta houkuttelevan vaihtoehdon, vaikka taloudellinen tilanne ei olisikaan paras mahdollinen.

Myös autonvalmistajat ovat aktiivisesti kehittäneet uusia joustavia rahoitusvaihtoehtoja, kuten esimerkiksi suositun leasing-mallin, joka mahdollistaa uuden auton käytön ilman suurta alkupääomaa tai huolta auton arvonalenemisesta.

Kaiken kaikkiaan henkilöautojen myynnin ennätysvauhti on positiivinen indikaattori siitä, että suomalaisten talous on vakaalla pohjalla ja kuluttajien luottamus tulevaisuuteen on vahva. Toivottavasti trendi jatkuu myös tulevina kuukausina ja Suomessa nähdään vielä useita myyntiennätyksiä tänä vuonna.


Satunnainen:


Vastaavia: