10408 latausta vuorokaudessa

8693 artikkelia

2023/06/02

Prigožin vastasi Telegram-kanavallaan hänen lehdistöpalvelunsa kysymykseen ja kertoi, että 99 prosenttia Wagner-joukoista oli vetäytynyt Bakhmutista sen jälkeen, kun he ilmoittivat kaupungin valtauksesta 20. toukokuuta ja aloittivat asemien luovuttamisen Venäjän säännölliselle armeijalle.

Kiova ei ole virallisesti tunnustanut Bakhmutin menettämistä, mutta viralliset lausunnot ja sotilaiden raportit maastossa viittaavat samankaltaiseen tilanteeseen, jotka on jaettu Kyiv Independentin kanssa.

Prigožinin mukaan räjähteitä oli asetettu noin kymmeneen paikkaan Wagner-joukkojen poistumisreiteillä, mukaan lukien “satoja” panssariesteitä.

“Totesimme yhdessä lainvalvontaviranomaisten kanssa kaiken dokumentoidaksemme. Tutkinnat ovat tällä hetkellä käynnissä”, Prigožin sanoi.

Räjähteet asettaneet henkilöt olivat “Venäjän puolustusministeriön edustajia”.

“Kysyttäessä, miksi he tekivät sen, he osoittivat sormensa ylöspäin”, Prigožin lisäsi viitaten siihen, että käskyt tulivat korkeamman tason viranomaisilta.

Prigožinin mukaan miinojen asettamista ei “tarvittu” pidättämään ukrainalaisia joukkoja kyseisillä paikoilla, mikä sai hänet uskomaan, että ne oli tarkoitettu “julkiseksi rankaisuksi” Wagner-joukoille.

Prigožinin pitkäaikainen kiista Venäjän puolustusministeriön kanssa tuli vieläkin julkisemmaksi Bakhmutin taistelun aikana, kun hän syytti heitä useissa raivokkaissa puheissa siitä, etteivät he toimittaneet tarpeeksi ammuksia eivätkä saavuttaneet Venäjän sodan Ukrainassa ensisijaisia tavoitteita.


Satunnainen:


Vastaavia: