10408 latausta vuorokaudessa

8685 artikkelia

2023/04/25

Yhdysvaltain istuva #presidentti #JoeBiden on ilmoittanut pyrkivänsä jatkokaudelle vuoden 2024 presidentinvaaleissa. #Biden julkaisi asiasta virallisen ilmoituksen #Twitter-tilillään julkaistulla #video’lla. Bidenin aisaparina myös seuraavissa vaaleissa tulee olemaan varapresidentti #KamalaHarris.

Bidenin uudelleenehdokkuus ei ole yllätys, sillä hän on aiemmin antanut useita lausuntoja halukkuudestaan jatkaa presidenttinä. Bidenin valinta #demokraattipuolue’en presidenttiehdokkaaksi pidetään yleisesti lähes varmana, mutta puolueen sisäinen #esivaalikisa järjestetään silti jokaisella vaalikaudella.

Joitakin muita nimiä on ilmoitettu mukaan demokraattipuolueen esivaaleihin, kuten ympäristöjuristi Robert F. #Kennedy Jr. ja kirjailija Marianne #Williamson. Republikaanipuolueessa presidenttiehdokkuutta tavoittelevat muun muassa entinen presidentti Donald #Trump, sekä entiset kuvernöörit Nikki #Haley ja Asa #Hutchinson. Esivaaleihin odotetaan ilmoittautuvan myös lukuisia muita ehdokkaita.

Vuoden 2020 presidentinvaaleissa Biden voitti Trumpin selvin lukemin 306–232 valitsijaäänissä. Vaaleissa oli paljon kiistaa ja #oikeudenkäyntejä, joissa Trumpin #kampanjatiimi yritti kumota #vaalituloksen. Lopulta kaikki oikeusistuimet hylkäsivät hänen vaatimuksensa.

Biden on ollut virassa pidemmän aikaa ja hänen kaudellaan on jo tapahtunut paljon merkittäviä asioita. Hän on pyrkinyt vahvistamaan Yhdysvaltain #demokratiaa ja #vakautta kansallisen #yhtenäisyyden edistämiseksi. Hän on käsitellyt monia tärkeitä kysymyksiä, kuten #COVID19-#pandemia’a, #ilmastonmuutos’ta, #maahanmuutto’a ja rotujen tasa-arvoa.

Kun Biden voittaa uudelleen presidentinvaalit vuonna 2024, hänellä on mahdollisuus jatkaa työtään Yhdysvaltain presidenttinä ja jatkaa maan kehittämistä monilla eri aloilla. Aika näyttää, miten vaalit sujuvat ja kuka lopulta valitaan seuraavaksi Yhdysvaltain presidentiksi.


Satunnainen:


Vastaavia: