Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


#USA #Biden tiedotustilaisuus: Tuki #Ukraina’lle jatkuu entistä vahvempana #Venäjä’n karkoittamiseksi – #Yle #Video

21/05/2023

USA:n presidentti Joe Biden piti merkittävän tiedotustilaisuuden Japani’ssa Hiroshima’ssa, ja tilaisuuden tärkeimpänä aiheena oli Ukraina’lle ääretön tuki koko maailmalta Venäjä’n terrorismia vastaan. Tämä tuki vakuutettiin jatkuvan entistä vahvempana.

Tiedotustilaisuus oli symbolinen valinta pidettäväksi Hiroshimassa, kaupungissa joka on edelleen muistutus siitä tuhosta ja kivusta, jota sota voi tuoda mukanaan. Presidentti Bidenin päätös pitää tilaisuus Hiroshimassa korostaa Yhdysvaltojen sitoutumista rauhanomaiseen diplomatiaan ja kansainväliseen yhteistyöhön konfliktien ratkaisemiseksi.

Bidenin vahvistama tuki Ukrainalle Venäjän terrorismia vastaan on merkittävä ja symbolinen ele, joka osoittaa Yhdysvaltojen sitoutumisen demokraattisten arvojen ja kansainvälisen oikeuden puolustamiseen. Ukraina on joutunut kohtaamaan Venäjän aggression ja hyökkäyksen, ja tuki sen turvallisuudelle on keskeisen tärkeää.

Tiedotustilaisuudessa Biden korosti, että Yhdysvallat seisoo lujana Ukrainan rinnalla ja että tuki tulee jatkumaan entistä vahvempana. Tämä voi sisältää taloudellista tukea, sotilaallista apua ja diplomaattista painostusta Venäjää vastaan. Bidenin hallinto on ollut selkeästi sitoutunut vastustamaan Venäjän aggressiivista toimintaa ja tukemaan Ukrainaa sen pyrkimyksissä säilyttää itsenäisyytensä ja alueellinen koskemattomuutensa.

Tiedotustilaisuus Hiroshimassa heijastaa myös Bidenin pyrkimystä vahvistaa Yhdysvaltojen asemaa kansainvälisissä suhteissa ja palauttaa luottamusta Yhdysvaltojen johtajuuteen. Presidentti Biden on korostanut monien maiden tärkeyttä kumppaneina ja on osoittanut halukkuutta rakentaa vahvoja liittolaisuuksia turvallisuuden ja vakauden takaamiseksi maailmassa.

Tämä tiedotustilaisuus Hiroshimassa Ukrainan tukemisesta Venäjän terrorismia vastaan osoittaa, että Yhdysvallat on valmis astumaan esiin ja puolustamaan oikeudenmukaisuutta ja kansainvälistä rauhaa. Se on myös viesti Venäjälle, että sen aggressiivinen käyttäytyminen ei tule jäämään huomaamatta eikä vaille seurauksia.

Yhdysvaltojen ja Ukrainan välinen tiivis yhteistyö tulee olemaan keskeisessä asemassa Venäjän terrorismia vastaan taistelussa. Bidenin vahvistama tuki luo toivoa Ukrainan kansalle ja vahvistaa demokraattisia arvoja maailmanlaajuisesti.

Katso Yle Uutiset suora Yle Areenassa:

https://areena.yle.fi/1-65893715