9975 latausta vuorokaudessa
8002 artikkelia

2023/06/07

Britannian valtiovarainministeri Rishi Sunak on ilmaissut voimakasta raivoa ja tuominnut Venäjän toiminnan Kahovkan padon tuhoamisessa. Jos Venäjä todella on tahallaan tuhonnut padon, se edustaa täysin uutta alennustasoa kansainvälisissä suhteissa. Sunakin mukaan tämä teko olisi suurin hyökkäys siviili-infrastruktuuria vastaan koko sodan aikana.

Vaikka Sunak painotti, että Britannian sotilas- ja tiedusteluviranomaiset ovat edelleen selvittämässä tapahtunutta, hän ei voinut olla ilmaisematta voimakkaita tunteitaan tämän järkyttävän teon edessä. Pääministeri korosti, että on vielä liian aikaista tehdä lopullisia johtopäätöksiä siitä, oliko padon tuhoaminen tahallista vai ei.

Kahovkan padon tuhoaminen olisi vakava rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. Siviili-infrastruktuurin tahallinen tuhoaminen on täysin tuomittavaa ja osoittaisi Venäjän halveksuvan kansainvälisiä normeja ja ihmisoikeuksia. Tämä teko vaarantaa paitsi alueen asukkaiden hengen ja terveyden, myös heidän elinkeinonsa ja elinolosuhteensa.

Jos Venäjä todella on vastuussa padon tuhoamisesta, kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä päättäviin toimiin tämän aggressiivisen ja vastuuttoman käytöksen pysäyttämiseksi. Venäjän on ymmärrettävä, että kansainvälinen yhteisö ei hyväksy tällaista toimintaa ja että se joutuu vastaamaan teoistaan.

Britannian hallituksen on tehtävä kaikkensa tukeakseen Ukrainaa ja muita kyseisellä alueella kärsiviä maita. Kansainvälisen yhteisön on myös yhdistettävä voimansa ja tuomittava Venäjän toimet selkeästi ja julkisesti. Meidän on oltava valppaita ja puolustettava siviilejä ja heidän infrastruktuuriaan kaikkialla maailmassa.

Padon tuhoaminen ei saa jäädä rankaisematta, oli tekijä kuka tahansa. On tärkeää, että oikeus toteutuu ja vastuulliset tahot joutuvat vastaamaan teoistaan. Emme voi hyväksyä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden jatkuvaa uhkaamista. Toivon, että kansainvälinen yhteisö toimii yhdessä ja tekee kaikkensa estääkseen vastaavat tapahtumat tulevaisuudessa eristämällä Venäjä täydellisesti!


Satunnainen:


Vastaavia: