10339 latausta vuorokaudessa
8634 artikkelia

2023/09/26


USA:n tukikohdat Suomessa: Venäjän mediassa sekoilua ja hupia

Huomio, kaikki maailmanlopun ennustajat ja salaliittoteoreetikot – valmistautukaa! Yhdysvaltain joukoilla on suunnitelmissa avata tukikohdat Suomen maaperällä. Kyllä, luit oikein! Suomi, se pieni Pohjolan ihmemaa, saattaa pian tulla todistamaan amerikkalaista sotilaallista läsnäoloa.

Venäjän mediassa tämä uutinen on aiheuttanut melkoisen hässäkän, ja heitän nyt valtavasti puuta uuniin ja vähän huumoriakin tilanteeseen.

Amerikkalainen törmäyskurssi

Venäjän Suomen-suurlähetystö on paniikissa, ja se tuntuu kertovan asiasta venäläismedia Izvestijalle, joka lienee kuuluisa Kreml’in suosikistaan. Suomi ja Yhdysvallat ovat kuulemma sopineet tukikohtien avaamisesta vuoden loppuun mennessä. Noh, olisi kurjaa, jos joulupukin reittisuunnitelma joutuisi jotenkin sekaantumaan sotilaallisiin operaatioihin!

Poliitikot ja tukikohdat

Iltalehti on jo aiemmin raportoinut neuvotteluiden olevan pitkällä, ja presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut, että “Yhdysvaltain läsnäolo” on tulossa Suomen maaperälle. Onko tässä kohta nähty ensimmäiset sotilaalliset versiot joulupukin avustajista?

Yhdysvallat haluaa eristää Venäjän – ilman voimannäyttöä

Venäjän ulkoministeriön alaisen yliopiston asiantuntija Nikita Lipunov varoittaa, että Yhdysvallat pyrkii Venäjän maksimaaliseen eristämiseen ilman suoraa yhteenottoa ja voimannäyttöä. Toisin sanoen, he yrittävät voittaa Venäjän pehmoleluilla ja pipareilla sen sijaan, että kutsuisivat sitä jäätelöbaariksi ja järjestäisivät rauhanomaisen jäätelösodan.

Kremlin propagandatorvi ja eksistentiaalinen uhka

Kremlin propagandatorviksi tunnettu Aleksei Leonkov menee vielä pidemmälle. Hän näkee tilanteen Venäjälle “eksistentiaalisena uhan” ja väittää, että Suomi oli ennen Natoon liittymistään luvannut, ettei sen maaperälle perustettaisi Yhdysvaltain tai puolustusliiton tukikohtia. Onkohan tämä nyt sitä kuuluisaa “sana on sitonut” -periaatetta?



Leonkov väittää myös, että Yhdysvaltain joukot voivat tulla Suomeen ja sijoittaa taisteluhävittäjiä pelotteeksi. Mutta totuus on, että suomalaiset eivät anna hävittäjien mennä kaupasta kesken leikin, joten ensimmäinen isku Venäjää vastaan voisi olla liian kallis.

Suomi neutraalina maana?

Leonkovin mukaan Venäjä piti Suomea “neutraalina” maana, mutta nyt Venäjä näyttäisi lisäävän joukkojaan Suomen rajan tuntumaan. Näin ollen, venäläisten suunnitelma voisi olla käydä Suomessa ostoksilla ja sitten pelätä, että suomalaiset ostavat liikaa.

Ohjukset, lentokoneet ja eksistentiaalinen Uhka

Leonkov pelkää myös, että ohjusten lentomatka Suomesta Pietariin on erittäin lyhyt. Tämä ongelmaa voisi ratkaista ottamalla käyttöön ohjuskilpailun, jossa voittaja saa pitää ohjuksensa.


Satunnainen:


Vastaavia: